- Jeg satset alt. Absolutt alt!

Henning i dramatisk rallyavslutning i Hellas.

(Dagbladet.no:) Henning Solberg avsluttet lørdagen veldig bra, men det gikk ikke like raskt søndag. Han klarte imidlertid å holde seg på 5. plass, til tross for at Daniel Sordo nærmet seg bakfra.

Før den rundt to og et halvt minutt lange superspesialen på Olympiastadion som avsluttet rallyet, ledet Henning med 3,9 sekunder på Sordo - og de to kjørte sammen på stadion.

Da starten gikk, ble Henning stående igjen.

- Startknappen virket ikke. Jeg skjønte ingenting, nærmest ropte han til WRC Radio rett etter målgang.

Men der og da var han egentlig bare lykkelig, for til tross for startvanskene til Henning vant Sordo duellen med bare 3,1 sekunder.

- Jeg trodde det nesten ikke selv. I Argentina stoppet bilen 1000 meter fra mål på den siste publikumsetappen. Nå var det direkte tv-overføring igjen, og da kom vi oss ikke i gang i starten. Jeg måtte slure oss av gårde ettersom det startsystemet vi normalt bruker ikke fungerte. Men da jeg først kom i gang satset jeg alt. Absolutt alt, sier Henning til ANB.

Grönholm-seier

Dermed sikret Henning seg 5. plassen i rallyet. Storebror Solberg beskriver Rally Hellas som svært tøft.

SPENNENDE: Henning Solberg og Daniel Sordo sørget for en spennende avslutning av Rally Hellas. Henning ligger nå på 7. plass i VM-sammendraget. Foto: EPA
SPENNENDE: Henning Solberg og Daniel Sordo sørget for en spennende avslutning av Rally Hellas. Henning ligger nå på 7. plass i VM-sammendraget. Foto: EPA Vis mer

- Jeg har aldri vært på safari, men nå føler jeg at jeg har det, sier Henning, om de tøffe og steinete veiene i den greske hovedstaden.

Marcus Grönholm beholdt ledelsen gjennom hele søndagen, som forventet. Han vant dermed sin tredje VM-seier for året.

- Dette har vært et bra rally for oss, og det er deilig med en seier. Men jeg tror nok Sebastien ligger for langt foran i VM-sammendraget, sier Grönholm.

Sebastien Loeb kom på 2. plass i Hellas, to og et halvt minutt bak finnen.

Petter raskest i dag

På grunn av lørdagens utforkjøring, hvor Petter Solberg var nær ved å frontkollidere med en privat bil, er han ilagt en tidsstraff på fem minutter.

Dette fordi bilen ble så ødelagt at han ikke fikk med seg den siste fartsprøven lørdag.

Mekanikerne fikset Subaruen hans, og i dag sparte ikke yngstebror Solberg på kruttet.

Han var raskest på de fire de første fartsprøvene, men kom seg likevel ikke lenger opp på resultatlistene enn en 7. plass. For selv om han tok mange sekunder på de foran seg, var ikke det nok når veien opp er så lang.

I tillegg til at Petter kjørte godt, var det nok også en annen grunn til at han kjørte raskere enn de i teten. Grönholm ledet hele veien med over to minutter på Sebastien Loeb, og tok neppe store sjanser på de tøffe veiene. Loeb hadde også over minuttet ned til 3. plassen, og kjørte nok også ganske sikkert.

- Bilen har fungert bra i dag, men det er for seint. Vi skulle hatt denne flyten i går, sa Petter tidligere i dag.

• Her er fakta fra alle fartsprøvene

RASKEST I DAG: Ingen kjørte raskere enn Petter Solberg i Hellas i dag.
VANT IGJEN: Marcus Grönholm vant de to første VM-rundene, men så gikk det tyngre. Før Hellas-seieren kjørte han to poengløse runder.