Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg satt helt sjokkert og fikk hakeslepp. Er det sånn det skal være?

Anja Pärson om privatlivet.

HEMMELIG: Anja Pärson med fruen Filippa Rådin på Ellegalan på Grand Hotell i Stockholm.
Foto Anders Wiklund / TT
HEMMELIG: Anja Pärson med fruen Filippa Rådin på Ellegalan på Grand Hotell i Stockholm. Foto Anders Wiklund / TT Vis mer

(Dagbladet): Svenske Anja Pärson (34) var en av skiverdens mest suksessfulle med seks OL-medaljer og sju VM-gull før hun la opp i 2012.

Samme år fortalte Pärson at hun i fem år hadde vært i forhold med ei kvinne - Filippa - og at paret ventet sønnen Elvis.

I et intervju med magasinet Mama, forteller både Anja Pärson og Filippa om hvordan de fant lykken. Ingen av dem hadde vært sammen med en kvinne før de møtte hverandre.

- Hvordan er man lesbisk, liksom? Vi satt og så på serien L-Word. Jeg satt helt sjokkert og fikk hakeslepp. Er det sånn det skal være? sier Pärson til magasinet, gjengitt av Expressen.

Hemmelig Pärson holdt sin seksuelle legning hemmelig i flere år og har tidligere fortalt at hun ville holde fokuset på idrettskarrieren som endte med 42 verdenscupseiere.

- Jeg tror jeg ikke sa noe fordi jeg ønsket hundre prosent fokus på løpene mine, sa Pärson i et tidligere intervju.

I Mama-intervjuet forteller paret om følelsene.

- Vi hadde begge vært i lange forhold med menn tidligere. Jeg var jo gift og hadde nettopp fått Emmi (datter), sier Filippa.

Påvirkning Pärson utdyper:

- Det er skremmende å ikke erkjenne kjærligheten til hverandre. Det var så mange som ville bli påvirket. Og det var et barn inne i bildet, noe jeg hadde enorm respekt for. Jeg ville ikke ødelegge en familie og forårsake en skilsmisse. Jeg ville gjøre det beste for alle og samtidig ta ansvar for meg selv og mine følelser. Både Filippa og jeg følte at dette var for livet, sier Anja Pärson.

STOR: 
Anja Pärson var en av verdens aller største alpinstjerner. 
Foto: Janerik Henriksson / SCANPIX
STOR: Anja Pärson var en av verdens aller største alpinstjerner. Foto: Janerik Henriksson / SCANPIX Vis mer

Hun vant sitt siste VM-gull på hjemmebane i Åre i 2007, det først tok hun som 19-åring i 2001. Med totalt 19 mesterskapesmedaljer, 42 verdenscupseirer, 95 pallplasser er hun en av verdens største alpinister.

SISTE RENNET: Anja Pärson i 2012 i Schladming 
Foto: Pontus Lundahl / SCANPIX
SISTE RENNET: Anja Pärson i 2012 i Schladming Foto: Pontus Lundahl / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media