NERVØS: Rune Velta forteller at han var svært nervøs før sitt første hopp i den store bakken. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
NERVØS: Rune Velta forteller at han var svært nervøs før sitt første hopp i den store bakken. Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

- Jeg satt og skalv, og visste ikke hvor jeg skulle gjøre av meg

Bronse-Velta om nervene.

FALUN/OSLO (Dagbladet): Rune Velta har hatt litt av et VM så langt - og det er ennå ikke over. Lørdag er det klart for herrens lagkonkurranse i den store bakken.

Der kan Norge og Rune Velta sikre nok en medalje. Så langt har 25-åringen fra Lommedalen innkassert ett gull, ett sølv og en bronse.

I kveld hoppet Velta seg opp fra en åttendeplass til en bronsemedalje - bak vinneren Severin Freund og Gregor Schlierenzauer.

- Veldig nervøs Men hadde nordmannen fått bedre klaff i første omgang, kunne medaljen vært av edlere valør.

126,5 meter var nok ikke den lengden hovedpersonen selv ønsket å lande på i første omgang. Overfor Dagbladet forteller 25-åringen at han var svært nervøs før sitt første hopp.

- Jeg var veldig nervøs i første omgang. Jeg satt å skalv, og visste ikke hvor jeg skulle gjøre av meg. Jeg ble stresset og gjorde en feil som ødela for meg i første, men reiste meg  i andre omgang, forteller Rune Velta til Dagbladet.

Anders Bardal så ut til å være mannen som skulle skaffe en norsk medalje i dag, og lå på en andreplass etter første omgang. Men Bardal skuffet, og som flere ganger før i dette mesterskapet, så var det Velta som innfridde da det gjaldt.

Uvirkelig I andre omgang landet han på 128,5 meter - og fikk godfølelsen tilbake. Hovedpersonen sier at han aldri hadde forestilt at han skulle ta med seg så mange medaljer fra Falun.

- Det føles godt. Jeg hadde aldri trodd at dette skulle skje når jeg dro hit, det er veldig uvirkelig, sier Velta etter rennet.

Rune Velta og de andre hopperne mottar sine medaljer på torget i Falun i morgen.