- Jeg savner Bente

Kristina Smigun gråt da Bente Skari la opp i vår. Nå studerer hun gamle videoer av Bente for å bli like god.

RUKA (Dagbladet): Den suverene estiske jenta lekte med konkurrentene på Skari-vis i gårsdagens jaktstart. Men hun skulle gjerne hatt Skari der. For å virkelig ha ei å bryne seg på.

- Jeg savner virkelig Bente. Det er helt sant, sier Smigun til Dagbladet, og ber om å bli trodd.

- Du skjønner. I fjor lå jeg alltid bak Bente, og hadde hele tida et mål å strekke meg etter. Motivasjonen min for å trene hardt var å bli like god som henne.

Video

Men selv om Bente er borte fra verdenscupsikruset, er hun ikke borte fra Smiguns bevissthet.

- I fjor studerte jeg teknikken hennes i klassisk i de løpene jeg lå bak, og nå studerer jeg henne på video for å få like bra teknikk som henne. Jeg har flere løp på video. Teknisk sett var Bente perfekt i klassisk stil.

Etter gårsdagens renn leder Smigun verdenscupen. Men hun har ikke som mål å vinne den sammenlagt. Årsaken er at hun ikke går sprint, som totalt utgjør åtte løp i årets sesong.

- Målet mitt er å vinne et renn i klassisk stil. Det har jeg aldri gjort. Jeg har mange andre- og tredjeplasser, men ingen seirer, sier hun.

At hun lekte med konkurrentene i går forklarer hun med god dagsform, og meget gode ski. Både på klassisk og i fristil.

- Men å sammenlikne meg med Bente Skari blir helt feil. Jeg er ikke i nærheten av hennes klasse ennå. Bente var i en liga for seg selv. Men på sikt håper jeg å bli like god, smiler Smigun.

Savner søster

Kristina Smigun savner ikke bare Bente på konkurransene rundt om i Europa. Lillesøsteren Katrina var aktiv tidligere. Nå er Kristina alene.

- Jeg savner henne veldig, veldig, veldig, mye. Nå studerer hun og trener i Salt Lake City, men hun har lovet meg at hun skal gjøre comeback neste sesong. Jeg gleder meg til det.

I den norske leiren er de usikre på hvor god Smigun egentlig er.

- I dag var hun i en egen klasse, men jeg tror at både Marit Bjørgen og Hilde Gjermundshaug Pedersen har muligheten til å slå henne i verdenscupen sammenlagt. Fordi de vil ta flere poeng i sprint, sier sportssjef Bjørnar Håkensmoen.

HELT SUVEREN: Kristina Smigun jubler over sesongens andre verdenscupseier, og ble heiet fram av en stor estisk fanskare på tribunen. - Det er hyggelig med estiske fans. Lagrenn er den største idretten i vårt land akkurat nå. På grunn av de gode resultatene, sier Smigun.
SAVN: <P>Ingen tvil om at Kristina Smigun (t.v) hadde et helt spesielt forhold til Bente Skari.