- Jeg savner den første scoringen

Nils Johan Semb var en lettet mann søndag, men han håper Norge snart kan score først i en landskamp.

Landslagssjefen hadde en fin hotellmorgen på Fornebu etter 2-2 mot danskene i EM-kvalåpningen på Ullevaal. En munter Semb analyserte lørdagen og tenkte høyt om framtiden.

- Gleden over å få 2-2 er større enn skuffelsen over ikke å vinne. Vi var gode i 75 minutter, men da danskene gjorde 2-1 gikk det tungt. Vi klarte likevel å tyne fram noen flere angrep, og fikk belønningen i form av Carews mål, sa en tydelig lettet Semb.

- Men det hadde vært utrolig deilig å få den første scoringen igjen, det er en stund siden. Vi viste igjen at vi kan komme tilbake når vi ligger under, men scorer vi først er vi enda vanskeligere å slå. Statistikken viser det.

- Dagen blir ikke bedre enn du gjør den til selv. Hvis du sier den skal bli bra og klarer å stenge ting ute, blir den gjerne det, sa Semb og siterte Prøysen.

- Vi har hatt en flott uke med forberedelser, og jeg hadde en skadefri spillergruppe. Lysten til å få et bra resultat var stor. Selv om vi ikke er helt fornøyd, var uavgjort greit slik kampen utviklet seg.

Provosert

«Det er umulig å unngå at et så primitivt lag som Norge kommer til tilfeldige sjanser», sa Morten Olsen til den danske avisen Politiken etter kampen.

Nils Johan Semb ristet lett på hodet over landslagssjef Morten Olsens uttalelser. Han likte dem definitivt ikke, det var lett å se der han vred seg i stolen, men behersket seg mesterlig i sin omtale av sin danske kollega.

- Hva skal man si, jeg ønsker egentlig ikke å gå inn i noen polemikk med andre trenere, men mener den uttalelsen er usaklig og til de grader feil. Olsen får stå for den, men den faller på steingrunn, sa en tydelig provosert Semb.

- I store deler av kampen er det spill mot ett mål, og vi ble snytt for to straffespark. Frode Grodås var jo knapt nær ballen i første omgang. Jeg tror ikke Olsen var fornøyd med sine egne gutter, dette kan være et taktisk utspill overfor de danske pressefolkene.

- Jeg tror faktisk Olsen får et annet inntrykk av kampen når han setter seg ned og ser den i fred og ro, mente Semb.

Kontroll

Bortekampen mot danskene spilles neste år, og der tror landslagssjefen Norge har en god mulighet.

- De kommer nok mer ut på hjemmebane, på Ullevaal sto de mye på egen halvdel. Det kan bli større rom for oss i Parken, mente Semb, som i gleden over 2-2-resultatet garanterte norsk seier på direktesendt TV.

Romania lekte seg til 3-0 borte mot Bosnia-Hercegovina i den andre gruppekampen som ble spilt lørdag, og Semb var imponert.

- Det er sterkt å åpne med 3-0-seier på bortebane, Romania er et godt lag men jeg føler vi kan mye om dem. Jeg har sett dem 2-3 ganger selv, og hadde Alf Gustavsen på plass lørdag. Jeg har hatt folk på de fem siste kampene de har spilt. Nå skal jeg «brushe» meg skikkelig opp i forkant av den kampen, sa Semb.

Som mener et uavgjort resultat og seier hjemme mot Bosnia-Hercegovina i høstens siste kvalkamp trolig gjør at Norge fortsatt henger med.

- Nå får vi ta med oss det positive fra oppgjøret mot Danmark og rette opp småfeilene. Vi må opp på lørdagens nivå for å matche de andre lagene i denne gruppa. Det kommer til å stå mellom Danmark, Romania og oss, sa Semb.

Så dro han rett hjem til familien i Åsgårdstrand for å hvile ut etter en strabasiøs landslagsuke.

NTB