- Jeg savner ham

Amalie Iuel leverte et godt løp og havnet på 4. plass på Bislett. Etterpå snakker hun om savnet etter treningsmakker Karsten Watholm. Hun kunne også avsløre at Warholm er på vei hjem fra behandling hos en tysk superlege.

TRENINGSVENNER: Amalie Iuel og Karsten Warholm har lagt ned utallige treningstimer sammen i gruppa til trener Leif Olav Alnes. Også utenfor banen er de to venner. At Warholm nå er skadet, påvirker Iuel, forteller hun. Foto: NTB
TRENINGSVENNER: Amalie Iuel og Karsten Warholm har lagt ned utallige treningstimer sammen i gruppa til trener Leif Olav Alnes. Også utenfor banen er de to venner. At Warholm nå er skadet, påvirker Iuel, forteller hun. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BISLETT (Dagbladet) Amalie Iuel åpner overfor Dagbladet opp om savnet etter treningsmakker Karsten Warholm, som er skadet og kjemper mot klokka for å rekke VM.

- Jeg kjenner at det er noe som mangler, både i trening og i konkurranse. Jeg skulle veldig gjerne hatt ham her. Jeg vet at også han gjerne skulle vært her. Men nå handler det bare om å bli klar til VM for ham, forteller hun etter løpet sitt på Bislett.

Hun forteller også om støttende beskjeder fra treningsvennen.

- Han har vært en kjempestøtte for meg de siste dagene. Vi har snakket sammen både på telefon og meldinger. Og selv om han ikke var her fysisk i kveld, er var han med oss, sier Iuel til Dagbladet.

VONDT: Det ble tungt for hekkeløper Amalie Luel på oppløpet under Bislett Games torsdag kveld. Reporter: Øyvind Godø. Video: Melina Pambou Sundfør Vis mer

- Hva har han sagt til deg?

- Han bare sier at han har troa og han roser treningene mine. Jeg setter pris på det. Det er godt å høre, sier hun.

Da Dagbladet spurte Iuel om hva hun ville si til Karsten som sitter foran TV-skjermen og ser på, svarte hun slik:

- Jeg savner ham. Og han må komme seg tilbake til trening fort som fy.

- Når kommer han tilbake?

- Vi får se ham i morgen. Det blir hyggelig det.

- Du ser ham i morgen?

- Ja, han kommer hjem i morgen fra Tyskland. Så det blir bra, forteller Iuel - og røper dermed en lite nyhet.

I TYKT OG TYNT: Iuel og Warholm har vært nære treningsmakkere og sparringspartnere på og utenfor banen i mange år. At de konkurrerer på samme distanse, har selvsgat mye å si. Her fra OL i Rio i 2016. Foto: NTB
I TYKT OG TYNT: Iuel og Warholm har vært nære treningsmakkere og sparringspartnere på og utenfor banen i mange år. At de konkurrerer på samme distanse, har selvsgat mye å si. Her fra OL i Rio i 2016. Foto: NTB Vis mer

Dagen etter at Karsten Warholm annonserte at VM var i fare etter lårskaden han pådro seg nylig, reiste han nemlig til den anerkjente Müller-Wohlfahrt-klinikken i Tyskland.

Det var etter anmodning fra hans utstyrspartner Puma at Warholm valgte å dra til Tyskland¨for å bli behandlet og fulgt opp av superlegen Hans-Wilhelm Müller-Wohlfart. Pumas tidligere superstjerne Usain Bolt var av utøverne som alltid brukte Müller-Wohlfahrt-senteret i München om han var skadet.

- Han får den beste hjelpen fra leger og spesialister, og blir tatt godt vare på i kampen for å rekke VM, sier Iuel.

I FJOR: PÅ Bislett i fjor var Karsten Warholm den sedvanlige støttespilleren for Iuel - og omvendt. Foto: NTB
I FJOR: PÅ Bislett i fjor var Karsten Warholm den sedvanlige støttespilleren for Iuel - og omvendt. Foto: NTB Vis mer

Trener Leif Olav Alnes, som trener både Warholm og Iuel, hadde sin egen måte å formulere seg på da han fikk spørsmål om han trodde Warholm kom til å rekke VM om en liten måned:

- Der jeg kommer fra, pleier vi ikke å begrave pasienten før den er død, sa han til NRK i går kveld.

Lovende

Men i går var det altså Amalie Iuels lovende løp og 4. plass det handlet mest om. Tida 54.91 er nesten to sekunder raskere enn det hun løp under sesongdebuten for to uker siden.

- Det føles kjempegodt. Deilig å kjenne at formen er der allerede nå med et mesterskap like om hjørnet, sa hun til Dagbladet etterpå.

FORBLØFFER: Amalie Iuel briljerer med sine språkegenskaper, slår tilbake mot Karsten Warholm og kommer med en avsløring. Samtidig forbauser Iuels lillesøster. Programleder: Øyvind Godø. Video/redigering: Kristoffer Løkås Vis mer

Pallen glapp for henne da hun stivnet de siste meterne.

- Det ble tungt. Jeg prøvde å gå ut litt tøffere enn jeg pleier. Jeg fikk det på slutten, men føler likevel at det var verdt forsøket.

- Frustrerende

Hun beskriver det tunge oppløpet slik:

- Det er som alt stopper opp. Jeg prøver å fortelle beina at «nå må du løpe på». Men de svarer liksom ikke. Frustrerende. Så prøver jeg å fortelle dem det en gang til. Men de ville ikke høre etter da heller, smiler Iuel og oppsummerer:

- Det var vondt på slutten der. Jeg synes alle der hjemme skulle prøve. Sette opp noen hekker, gå ut i full spiker, løpe og hoppe i 400 meter, sier hun.

Uansett gjorde Iuel et svært godt løp.

EM er hovedmålet

Selv om VM nærmer seg for Iuel, avslører hun overfor Dagbladet at det er EM i august som er hovedmålet.

- Klart, der er det færre konkurrenter der, og der slipper jeg de amerikanerne, ler hun.

- Men jeg skal selvfølgelig være med på VM også, er hun snar med å legge til.

- Er det mulig med en medalje i EM?

- Det er vanskelig å forskuttere. Da må jeg nok heve toppnivået mitt, erkjenner hun.

Hun viste i alle fall lovende takter på Bislett i går

- Tida viser at jeg er i slag og at formen er der. Jeg satser alt nå, sier hun til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer