GOD SJEF: Gabriel Rasch har raskt funnet tonen med resten av Sky-staben, men innrømmer at han ikke rekker å bli kjent med alle. - Det er utrolig mye folk innenfor Team Sky, sier han. FOTO: Kjetil R. Anda / procycling.no
GOD SJEF: Gabriel Rasch har raskt funnet tonen med resten av Sky-staben, men innrømmer at han ikke rekker å bli kjent med alle. - Det er utrolig mye folk innenfor Team Sky, sier han. FOTO: Kjetil R. Anda / procycling.noVis mer

- Jeg savner ikke sykkelen

Men Gabba stortrives i ny jobb.

KORTRIJK (procycling.no) - Skal jeg bare stå og peke og instruere mekanikerne litt her?

Gabriel Rasch peker og ler mens han "shower" for procycling.nos fotograf.

- Him and Kurt Asle (Arvesen) - best chiefs ever, utbryter mekaniker Thomas Kousgaard til stor latter blant resten av mekanikerteamet som flikker på Flandern-syklene til Team Sky.

"Gabba" stråler i sin nye rolle som sportsdirektør i Team Sky, og har tydelig funnet seg godt til rette.

- Det er kjempemessig. Det er lange dager og en tøff jobb, men jeg setter veldig pris på det. Jeg er heldig som har noen hjemme som lar meg gjøre dette, sier han.

LES OGSÅ: Gabba: - Beste Team Sky noen sinne

Savner ikke sykkelen
Rasch la sykkelen på hylla etter fjorårets Paris-Roubaix og har siden den gang sittet bak spakene i Team Sky. 39-åringen legger ikke skjul på at han er glad for å ha lagt jernhesten.

- Jeg savner ikke sykkelen. All den posisjonskampen i feltet - jeg sleit fælt med det de siste årene. Man blir bare mer reservert og da velter man enda lettere, sier han.

- Man tenker to ganger istedet for en. Og når man har konkurrert over en lang periode, så forsvinner konkurranseinstinktet litt, fortsetter han.

Overordnet og kollega i Team Sky, Kurt Asle Arvesen, er imidlertid svært glad for at han har fått med seg sin norske venn i Skys direktørstab.

- Han har tatt styringen og rollen ekstremt fort. Fortere enn jeg hadde regnet med faktisk, skryter Arvesen.

Et par år om gangen
Gabba legger ikke skjul på at han har mye å gjøre med Skys taktikk i klassikerne. Men hvor lenge han kommer til å fortsette i jobben, vil han ikke røpe.

- Jeg tar et par år om gangen, så får vi se hvordan det går.

For Gabba legger ikke skjul på at det er like mye reising som da han var aktiv syklist.

- Fordelen nå er at når jeg er hjemme så har jeg stort sett fri, smiler han.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no.