Stort intervju med Henrikh Mkhitaryan

- Jeg savnet å spille offensivt, det er veldig viktig for meg

Henrikh Mkhitaryan ankom England med et godt rykte, men José Mourinho slapp aldri playmakeren fri på Old Trafford. Nå har han fått sjansen til å snu Arsenals dårlige trend og skrive seg inn i historiebøkene på Emirates.

BLANKE ARK: Henrikh Mkhitaryan har fått en ny sjanse til å skinne i Premier League. Foto: James Marsh/BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
BLANKE ARK: Henrikh Mkhitaryan har fått en ny sjanse til å skinne i Premier League. Foto: James Marsh/BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(FourFourTwo): En lys og blå himmel, så klar og innbydende at det ser ut som den er malt av en mesterlig maler, strekker seg utover horisonten i Nord-London. Den skinnende sola dekker over den bitende kulda på The Hive, hjemmebanen til League Two-klubben Barnet.

Henrikh Mkhitaryan spaserer inn til en pressekonferanse samtidig som han blåser litt varm luft inn i sine foldede hender. Arsenals nye playmaker trenger å få i seg varmen igjen, etter å ha brukt en time på å banke frispark i mål på en Sunday League-bane like ved.

Samtidig som han blir tilbudt en kopp kaffe med navnet på, oppdager han raskt at baristaen har stavet navnet hans feil, og et smil dannes i ansiktet mens han rister på hodet.

- Dette skjedde ofte med meg i Manchester, sier han til FourFourTwo med latter i stemmen.

- Nå sier jeg bare at jeg heter Micki.

Det ligger ikke noe ondskap i stemmen til Mkhitaryan, men undertonen er klar: til tross for at han tidvis viste fram hva han er god for, klarte han aldri å skape seg et navn på Old Trafford.

I januar, 18 måneder etter at han hadde vært inn og ut av førstelaget til Manchester United, byttet Henrikh gledelig José Mourinhos pragmatiske tilnærming til fordel for Arsène Wengers mer offensive spillestil.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer