- Jeg scorer minst 15

TILs «Kobra» med klar målsetning for Tippeliga-sesongen.

• Tromsø - Odd Grenland 2-1

TROMSØ (Dagbladet): - 2-0 er en livsfarlig ledelse, spøkte Tromsø-trener Agnar Christensen i pausen, vel vitende om at han ledet et dødelig effektivt Tromsø-lag.

Og til tross for Odds iherdige forsøk på å få latteren til å sette seg i halsen på den ferske Tromsø-treneren, kunne Christensen også smile etter kampslutt.

Først og fremst takket være hjemmelagets strålende åpning på kampen. Etter knappe 15 minutter var fasiten brutal for de tilreisende fra Skien: to sjanser og to mål.

Og da Adam Güven på uforståelig vis ikke klarte å redusere da han møtte et perfekt Emil Jonassen-innlegg minuttet før pause, syntes kampen tilnærmet avgjort.

Store Odd-sjanser Men da Saliou Ciss felte Adem Güven 13 minutter før slutt ble det ikke like komfortabelt for hjemmefansen. Dommeren pekte på straffemerket og Herolind Shala satte sikkert inn reduseringen.

Og plutselig var det som så ut som et bunnsolid Tromsø-forsvar langt mer usikkert.

- Det blir tøft på slutten. Og når Odd begynner å slå langt mot Fevang og Frode Johnsen på slutten er det bare å sette seg ned på benken og håpe at det går bra, sier Tromsø-trener Christensen.

Og bra gikk det. Først og fremst takket være et inneffektivt Odd-lag.

Rollene byttet Det var en virkelighet som sto i sterk kontrast til tilsvarende kamp i fjorårssesongen. For drøye fire måneder siden var det et hardtarbeidende Odd-lag som stakk av med seieren på Alfheim - i en kamp der Tromsø var usedvanlig inneffektive og Morten Fevang kunne sette inn kampens eneste mål fra straffemerket.

I år tok det bare fem minutter før hjemmelaget var i føringen. Magnus Andersen la inn fra høyre, fant Morten Moldskred som avsluttet rett på Odds sisteskanse. Returen klinket Zdenek Ondrasek kontant inn til 1-0.

- Det blir vanskelig etter en sånn start, sier Jan Fredrik Nordnes, som erstattet en syk Dag Eilev Fagermo på trenerbenken til Odd.

Toppscoreren fortsetter Den giftige «Kobraen», som delte fjorårets toppscorertittel med Strømsgodsets Peter Kovacs, fortsetter på sin side den imponerende statistikk på Alfheim. Av fjorårets 14 seriemål kom hele 11 på hjemmebane.

- Jeg skal score minst 15 i år, sier Ondrasek til Dagbladet.

- Men jeg tror jeg må opp i 20 for å bli toppscorer. Vi får se. Det viktigste er uansett at laget vinner, men jeg er glad for å være i gang med scoring hjemme.

Mens Ondrasek og TIL kunne juble, fortvilte sannsynligvis Odd-trener Dag Eilev Fagermo hjemme på sofaen i Skien. Og frustrasjonen ble nok ikke mindre ti minutter seinere.

Venstreback Emil Jonassen misset på en enkel heading tilbake til Hansen og bak ryggen til Odd-backen lurte Magnus Andersen. Duellen med keeper vant Andersen og før kvarteret var Odd under med to. 

Til slutt var det nok for TIL - til tross for bortelagets sluttspurt. Og fjorårets imponerende hjemmestatistikk på Alfheim ser ut til å bli forlenget også inn i 2013-sesongen.

 HOLDT UT:  Tromsø gikk mot en komfortabel seier mot Odd. Så reduserte Odd og det ble plutselig mer spennende for Morten Moldskred og hjemmepublikummet på Alfheim kanskje kunne ønske. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
HOLDT UT: Tromsø gikk mot en komfortabel seier mot Odd. Så reduserte Odd og det ble plutselig mer spennende for Morten Moldskred og hjemmepublikummet på Alfheim kanskje kunne ønske. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer