Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg scoret kanskje fire mål i en guttekamp

I dag gjorde Marius Holtet det i VM.

KOS I KOSICE: Marius Holtet og Ken Andre Olimb feirer scoring i 5-2-seieren mot Frankrike, som sikret Norge en plass i kvartfinalen. Foto: Thomas Rasmus Skaug, Dagbladet
KOS I KOSICE: Marius Holtet og Ken Andre Olimb feirer scoring i 5-2-seieren mot Frankrike, som sikret Norge en plass i kvartfinalen. Foto: Thomas Rasmus Skaug, Dagbladet Vis mer


KOSICE (Dagbladet): Frankrike - Norge 2-5.

Norge er klare for kvartfinale i ishockey-VM etter en solid seier mot Frankrike. Dagens mann var utvilsomt Färjestad-spilleren Marius Holtet som sto for fire av Norges fem mål, og inntok førsteplassen på VMs målscorerliste.

- Jeg scoret fire mål i en kamp som guttespiller, kanskje, sier Holtet og ler.

Det er ikke helt det samme som å gjøre det i et A-VM. Da skal man både ha en god dag - og marginene med seg.

SOLOMÅL: Marius Holtet setter inn 3-1 etter å ha taklet til seg pucken i egen sone og kontret over hele banen. 
Foto: Fredrik Sandberg, Scanpix
SOLOMÅL: Marius Holtet setter inn 3-1 etter å ha taklet til seg pucken i egen sone og kontret over hele banen. Foto: Fredrik Sandberg, Scanpix Vis mer

- Det var jeg som scoret, men jeg fikk kanskje noen spretter til meg som jeg ikke får en annen dag. Sånn er det i dag, og da er det bare å ri på bølgen, sier Holtet.

Avgjorde selv Seieren betyr at de norske gutta sikret plassen i kvartfinalen og slipper å bite negler og håpe på hjelp fra USA mot Sveits i ettermiddagskampen.

- Nei, vi hadde ikke lyst til det, og vi prøvde å gi det vi kunne og vinne matchen. Jeg synes det er en veldig bra lagseier. Vi kjemper bra som vi har gjort hele turneringa, og det er det som gjør det så morsomt å spille på dette laget, sier 26-åringen.

Ole-Kristian Tollefsen er imponert over flyten lagkameraten hadde foran målet i dag.

- Det skjer ikke ofte! Uansett hva han skjøt på så gikk det inn, så det var moro for ham, sier Tollefsen, som spiller mot Holtet for MODO i den svenske elitserien.

I KAMP: Norges Ole Kristian Tollefsen i slåsskamp med franske spillere. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
I KAMP: Norges Ole Kristian Tollefsen i slåsskamp med franske spillere. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Han kan gjøre alle arbeidsoppgaver. I Färjestad er han litt mer defensiv og veldig god i den jobben, men her får han litt mer offensiv og han klarer det bra også.

- Morsomt med Tsjekkia Med mindre Sveits overrasker mot USA i ettermiddag, blir Tsjekkia motstander i kvartfinalen. Trener Roy Johansen sier han gjerne ville unngått Tsjekkia eller Russland, men Tollefsen tror ikke en kamp de ubeseirede tsjekkerne trenger være noen ulempe.

- Det hadde egentlig vært morsomt med Tsjekkia. Det blir masse fans på tribunen, så kan vi skape litt helvete for dem. Tyskland er kanskje den letteste, sier backen.

Dersom USA spiller taper for Sveits, møter Norge toeren i den andre gruppa. Det kan bli Russland, Tyskland eller Finland.

Klarte ikke punktere Norge fikk en drømmeåpning med to mål i kampens fjerde minutt. Men til tross for en lang rekke franske utvisninger i midtperioden, klarte ikke Norge avgjøre før Holtet satte inn 5-2 i siste periode.

- Vi er veldig fornøyde med åpninga, og at vi er foran hele matchen, men det er ikke avgjort før det blir 5-2. Det skjer så fort, og vi klarte ikke å punktere kampen. Det skulle vi gjort i andre periode da vi hadde mye overtall, men vi slet litt med uttellinga. Det er litt guffent, sier trener Roy Johansen.

Han mener nøkkelen til seieren blant annet ligger i at Norge klarte å tilpasse seg dommernes strenge linje.

- Det var steinhard disiplin hele matchen. Dommerne hadde gitt klart uttrykk for at de skulle dømme på alt, også gruff etter fløyta. Det er viktig å sette laget foran og ikke pådra seg dumme utvisninger. Det gjorde Frankrike. Det kosta dem mye krefter, sier Johansen.

HARD DISIPLIN: Trener Roy Johansen roser gutta for å holde hodet kaldt. Frankrike fikk elleve tominuttere og en timinutter. Norge slapp unna med fire tominuttere. Foto: Thomas Rasmus Skaug, Dagbladet
HARD DISIPLIN: Trener Roy Johansen roser gutta for å holde hodet kaldt. Frankrike fikk elleve tominuttere og en timinutter. Norge slapp unna med fire tominuttere. Foto: Thomas Rasmus Skaug, Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media