- Jeg scoret mange mål på treninga i dag, så jeg liker de nye skoene

VIF-Kjartansson med navnet og scoringstegnet inngravert i nye sko.

VALLE HOVIN (Dagbladet): Etter ti mål i Tippeligaen fant Vålerengas leverandør av fotballsko ut at de ville hylle ligaens toppscorer med et nye scoringsredskaper med inngravert navn og hans etter hvert godt kjente scoringsrituale - tegnet Z, som han former med begge hendene sine.

I dag prøvde han dem på trening for første gang.

Og ga umiddelbart tommelen opp for det nye skotøyet.

- Liker fargene
- Jeg scoret mange mål på treninga i dag, så jeg er optimist med tanke på de nye skoene. Det er gode sko, og jeg liker spesielt fargene, sier Vidar Örn Kjartansson til Dagbladet.

- Jeg scoret jo ikke mot Lillestrøm i forrige kamp, så jeg trengte nye sko, sier han og smiler.

- Er det litt spesielt å få spille i fotballsko med ditt eget navn - og det karakteristiske Z-tegnet inngravert?

- Ja, det er det, og forhåpentligvis vil jeg score mange mål med dem.

- Ekstra press
Vålerenga-trener Kjetil Rekdal mener det nye skostuntet vil legge ekstra press på goalgetteren, men han er trygg på at spissen uansett tåler det.

Kjartansson er heller ikke bekymret for ekstra press eller forventninger.

- Det er mye press på meg uansett, og jeg tror ikke det vil bli noe mer selv om jeg har nye sko. Folk forventer at jeg skal score mål i hver kamp, og det gjør jeg også. Det er et press jeg liker, sier Vidar Örn Kjartansson til Dagbladet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Liker ikke svart
De nye skoene er en blanding av hvite, blå og rosa. Farger isledningen selv har valgt ut. Den klassiske fargen svart sto ikke på lista over fargevalg.

Den fargen faller simpelthen ikke i smak hos Vidar Örn Kjartansson.

- Jeg liker ikke svarte fotballsko. Når jeg hadde på meg svarte fotballsokker, så klarte jeg ikke å se skoen. Og det hjalp heller ikke med en annen farge på sokkene. Det er litt vanskelig å forklare.., men slik er det, sier Vidar Örn Kjartansson til Dagbladet.

- Hva er favorittfargene?

- Jeg liker hvit best, men blå og rosa er også populært.

- Rosa..?

- Ja. Men jeg kommer nok ikke til å spille i helrosa.

Pinlig historie
«Z»-tegnet som Kjartansson lager når han scorer mål sikter til en hendelse som skjedde med en kompis og en dame på en nattklubb hjemme på Island.

Med ti seriemål og fire cupscoringer så langt er tegnet på kort tid blitt et varemerke. Men den fulle historien bak tegnet vil han ennå ikke røpe fullt ut.

- Jeg skal fortelle historien før sesongen er over. Kompisen min har ikke gitt meg tillatelse til å fortelle hele historien ennå, og det forstår jeg godt. Men jeg kan røpe at det er en flau historie om en venn og en dame på en nattklubb.

Han gjør tegnet etter scoringer - når han vet at han er i fotografenes linser - for å minne kompisen på at den pinlige historien.

Flau og stolt
- Han blir både flau og stolt når han ser meg gjøre «Z»-tegnet etter scoringer. Og forhåpentligvis vil jeg fortsette å score, slik at han får sett meg gjøre tegnet flere ganger.

Og snart kommer flere hjemme på Island til å ta tegnet i bruk. Noen andre kompiser, som spiller på samme lag i fjerdedivisjon, skal feire scoringer med å gjøre det samme tegnet.

- Jeg tror det scoringstegnet kommer til å bli populært i sommer, sier Vidar Örn Kjartansson og smiler godt.

- Tre nye poeng
Kjartansson scoret ikke mot LSK på Ullevaal stadion sist mandag, men i Bergen på søndag satser han på nettsus mot klubben han trodde han skulle til i Norge, før Vålerenga kom på banen.

- Jeg tror planen var at jeg skulle trene med Brann før det ble bestemt at jeg skulle til Vålerenga. Det er iallfall hva agenten min har fortalt meg. Men jeg er glad for at det ble Vålerenga.

- Og nå vil du vise Brann hva de gikk glipp av?

- Jeg har kanskje gjort det litt allerede, men nei, det er bare en ny kamp og forhåpentligvis tre nye poeng, etter at vi har spilt uavgjort i tre kaper på rad nå. Det er en perfekt kamp å komme tilbake på vinnersporet i.