- Jeg selger heller peanøtter i hjembyen min, enn å spille for et patetisk lag som Chelsea

Samuel Eto'o må svelge sine mindre velvalgte ord.

CHELSEA-KLAR: Samuel Eto'o er klar for Chelsea, men må nok tåle å bli minnet på sine uttalelser fra 2005. Han hevdet den gang hardnakket at han heller ville selge peanøtter hjemme i Kamerun, enn å spille for Chelsea. Her er han sammen med manager José Mourinho under deres tid i Inter. Foto: AFP PHOTO / Christophe Simon
CHELSEA-KLAR: Samuel Eto'o er klar for Chelsea, men må nok tåle å bli minnet på sine uttalelser fra 2005. Han hevdet den gang hardnakket at han heller ville selge peanøtter hjemme i Kamerun, enn å spille for Chelsea. Her er han sammen med manager José Mourinho under deres tid i Inter. Foto: AFP PHOTO / Christophe SimonVis mer

(Dagbladet): I går ettermiddag kom beskjeden om at José Mourinho har signert sin tidligere Inter-disippel, Samuel Eto'o, fra Anzji.

Til klubbens hjemmesider sa han at han ser frem til å spille for London-klubben.

- Jeg er veldig glad for å være her, men også veldig forventingsfull, for jeg ønsker å spille så fort som mulig, sier han til Chelseas hjemmesider.

Blir peanøttselger? Men det er ikke den lyden pipen bestandig har hatt.

I 2005 møttes Chelsea og Barcelona i Champions League. Den gang var også Mourinho sjef for Chelsea, mens Eto'o banket inn mål på bestilling for den spanske giganten. Etter kampen kom Eto'o med følgende melding:

- Jeg selger heller peanøtter i hjembyen min, enn å spille for et patetisk lag som Chelsea, sa han den gang.

Om han har glemt hva han for åtte år siden, eller bare ombestemt seg, forblir derimot uvisst. Men han kommer nok til å bli konfrontert med det ved første og beste anledning av en britisk presse som ikke har for vane å glemme.

- Vi trenger ikke flagg Dette er heller ikke første gang Chelsea har vervet personell som tidligere har hatt klare meninger om klubben.

Da de i fjor ansatte Rafael Benitez, måtte spanjolen også finne seg i å bli sitert på sitt hån mot klubben i 2007. Den gang som manager for Liverpool.

- Vi behøver ikke gi flagg til våre fans - supporterne våre er bestandig der med hjertene sine, og det er alt vi behøver. Det er fansens lidenskap som hjelper oss med å vinne kamper - ikke flagg, sa Benitez den gang.

Spanjolen fikk da heller ingen god mottakelse på Stamford Bridge, men rodde til slutt i land en tredjeplass i ligaen, i tillegg til at han vant Europaligaen.

LAGBYTTE: Samuel Eto'o ble verdens best lønnede spiller da han gikk fra Inter til Anzji for to år siden. Nå skal han for første gang prøve seg i Premier League, og må nok vente seg et durabelig lønnskutt. Foto:  EPA/ETTORE FERRARI
LAGBYTTE: Samuel Eto'o ble verdens best lønnede spiller da han gikk fra Inter til Anzji for to år siden. Nå skal han for første gang prøve seg i Premier League, og må nok vente seg et durabelig lønnskutt. Foto: EPA/ETTORE FERRARI Vis mer