HARDKJØR:
Linn Jørum Sulland gleder seg til EM i Serbia, men først skal hun spille Møbelringen Cup på hjemmebane. Foto: Stian Lysberg Solum, NTB Scanpix
HARDKJØR: Linn Jørum Sulland gleder seg til EM i Serbia, men først skal hun spille Møbelringen Cup på hjemmebane. Foto: Stian Lysberg Solum, NTB ScanpixVis mer

- Jeg ser at noen er slitne

Men Sulland vil skyte Norge til nytt gull.

(Dagbladet): 4. desember starter håndball-EM i Serbia og for de norske håndballjentene begynner en ny jakt på medalje.

Og håndballjentene ser fram mot en travel førjulstid.

- Jeg og alle andre kjenner at vi har spilt et OL og ikke hatt sommerferie. Det er stor forskjell på OL-sesong og en vanlig sesong. Jeg ser at noen er slitne og har vært gjennom en tøff periode, sier Linn Jørum Sulland (28) til Dagbladet.

OL-helten Sulland forventer at laget skal slåss om medalje, men mener det er et helt nytt Norge som skal forsvare EM-gullet fra 2010.

- Det blir et spennende mesterskap, og det er en ny og spennende gjeng som drar. Det blir noe helt nytt, og laget som møtes til Møbelringen Cup har omtrent ikke spilt sammen. Jeg gleder meg, sier Sulland.

Fri i juli
Norge er regjerende mestre i OL, EM og VM - og har de siste 12 månedene vunnet gull i både Brasil-VM og OL i London. Med to store mesterskap, en norsk sesong fra september til mai og i tillegg Champions League-spill, blir det en lang sesong for flere av de beste spillerne.

- Jeg vet at sesongen varer helt til mai, og det er noe alle er klar over. Deretter regner jeg med det kommer landslagssamlinger, men i juli neste sommer håper jeg på noen uker fri, sier Sulland med et smil.

Da landslagstrener Thorir Hergeirsson presenterte EM-troppen tidligere i november var Marit Malm Frafjord på lista, selv om hun har uttalt at hun var usikker på hun orket et nytt mesterskap.

- Hardkjør året rundt
Sulland sier hun har forståelse for de som føler seg slitne.

- De må si hva de vil hvis de føler det sånn. Det er hardkjør året rundt, men Larvik er flinke til å redusere belastningen. Vi har mange gode spillere og trener riktig. Det hjelper veldig, men alle lag har kanskje ikke samme bredden, sier Sulland.

Storskytteren spilte åtte år i Stabæk og vært i Larvik siden 2009. Hun sier det derimot er en mindre klubb som står hennes hjerte nærmest.

- Det må bli Korsvoll. Jeg spilte der til jeg ble 17 år, og det er dit tippemidlene (grasrotmidlene) mine går. Jeg spilte også i Stabæk lenge, men må velge de, og det er det som er den ordentlige klubben min, sier Sulland.

Møbelringen Cup starter fredag og Norge møter Danmark, Frankrike og Sverige. Sulland innrømmer at hun har fått en annen rolle på landslaget etter de siste mesterskapene.

- Jeg har lyst til å fortsette den gode stimen fra OL. Da jeg plutselig startet nesten alle kamper i Brasil-VM merket jeg at jeg fikk en annen rolle på laget. Jeg blir mer motivert når det går bra, og det gir meg bare mer lyst til å trene og å bli bedre, sier hun.