- Jeg ser bare dum ut

Skeid-keeperen har sett tabben om og om igjen.

FORDEL: Skeid-keeper Beau Molenaar tror han har fått frispark, og tar løpefart. Men Løv-Hams Arve Walde har oppfattet at dommeren har ropt «fordel», og løper for å snappe ballen.Foto: Gjengitt med tillatelse fra TV 2
FORDEL: Skeid-keeper Beau Molenaar tror han har fått frispark, og tar løpefart. Men Løv-Hams Arve Walde har oppfattet at dommeren har ropt «fordel», og løper for å snappe ballen.Foto: Gjengitt med tillatelse fra TV 2Vis mer

||| • Se video av den bisarre situasjonen hos TV 2 Sporten

(Dagbladet.no): Dagens norske fotballsnakkis er utvilsomt den gedigne misforståelsen til Skeid-keeper Beau Molenaar i kampen mot Løv-Ham på Bislett i går.

Molenaar fanget en lang ball, linjedommeren flagget for offside, og keeperen var sikker på at han fikk frispark. Han la derfor ned ballen utenfor 16-meteren og stilte seg opp for å ta tilløp til frisparket.

Men dommeren hadde aldri blåst - han ga Skeid fordel av spillet.

- Lagkameratene mine forteller meg at han sa «fordel», men han sa det på norsk, og det forstår ikke jeg, sier den nederlandske 24-åringen til Dagbladet.

- Ville gjort det samme
Mens Molenaar sto klar til å ta frispark, kom Løv-Ham-spiller Arve Walde løpende, tok med seg ballen og fraktet den inn i det tomme målet.

Burde Walde forstått at Molenaar misforsto og latt være å utnytte situasjonen? Keeperen synes ikke det.

- Det ville vært for mye å be om. Dersom jeg var utespiller, ville jeg også gjort det samme og heller ventet på om dommeren stoppet meg. Det er lov å prøve seg, sier nederlenderen.

Walde har heller ingen betenkeligheter. Han gjorde det han måtte gjøre:

- Dommeren sa klart ifra at det bare var å spille videre siden Skeid hadde full kontroll på ballen etter at assistentdommeren vinket av for offside. Da jeg så at keeperen spilte ballen langt foran seg før han skulle sparke ut var det bare å komme foran og skyte i mål, sa Løv-Ham-spissen til Bergens Tidende etter kampen.


- Jeg ser bare dum ut
Molenaar har fått mange kommentarer i dag, og når han nok en gang må forklare hva som skjedde, må han nesten humre litt.

- Klarer du å se det komiske i situasjonen?

- Jeg synes selvsagt ikke at dette er morsomt, ettersom det kostet oss ett poeng. Jeg har sett videoen så mange ganger nå, og jeg ser bare dum ut, sier han.

Men tross alt klarer han å finne trøst at han ikke er en ensom keeperklovn i disse dager.

MISFORSTÅELSE: Walde snapper ballen. Molenaar er sikker på at han har rett, og forsøker ikke å stoppe Løv-Ham-spilleren...
MISFORSTÅELSE: Walde snapper ballen. Molenaar er sikker på at han har rett, og forsøker ikke å stoppe Løv-Ham-spilleren... Vis mer

- Det er verre det du ser i Tippeligaen om dagen. Det er tekniske feil, og de mister ballen. Dette var jo bare en stor misforståelse, sier Beau Molenaar.

YouTube-mål
Nils Johan Semb kalte episoden en YouTube-scoring under gårsdagens fotballsending på TV 2, og kollega Øyvind Alsaker hadde problemer med å gå videre i sendingen fordi han synes episoden var så morsom.

- Det er rart. Her står jeg i mål hele sesongen uten at noen bryr seg om det, og så skjer noe slikt. Da er plutselig hele Media-Norge på tråden, sier Beau Molenaar.

Men snart kommer nok telefonene fra utlandet også. TV 2 har sørget for at Sembs spådom gikk i oppfyllelse ved å legge målet ut på YouTube.

• Se video av den bisarre situasjonen hos TV 2 Sporten

ÅPENT MÅL: ... som dermed enkelt kan sette inn vinnermålet på Bislett ...
ÅPENT MÅL: ... som dermed enkelt kan sette inn vinnermålet på Bislett ... Vis mer