- Jeg ser faktisk litt av meg selv i henne

Cecilia Brækhus har respekt for 18-årige Oxandia Castillo.

RESPEKT: Cecilia Brækhus møter Oxandia Castillo i ringen neste lørdag. Hun sier at hun har respekt for 18-åringen.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
RESPEKT: Cecilia Brækhus møter Oxandia Castillo i ringen neste lørdag. Hun sier at hun har respekt for 18-åringen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer

Cecilia Brækhus sier hun har respekt for Oxandia Castillo som hun møter i Frederikshavn neste lørdag, men hvor farlig er egentlig 18-åringen?

Hun slo ut Hannah Gabriel og imponerte, men hun har ikke møtt så mange andre kvalitetsboksere boksere i løpet av karrieren sin. Hun står med 12 seirer og to uavgjorte kamper på sine 14 profesjonelle kamper til nå, men svært mange av de bokserne hun har møtt har negativ kampliste. Det vil si at de har tapt flere kamper enn de har vunnet.

- Castillo er ung, sulten og veldig sterk. Det er en farlig kombinasjon. Hun har vist at hun er sterk, så jeg må for all del unngå å bli truffet. Det er jo slik at en treffer kan forandre hele kampen i boksing.

- Jeg må også være konsentrert og innstilt på å gå alle de ti rundene kampen er satt opp over, og jeg må innrømme at jeg har stor respekt for Ozandia Castillo, for måten hun slo Gabriel på var imponerende, sier Cecilia Brækhus i en pressemelding.

Styrke Den norske boksedronningen som også regnes for å være verdens beste kvinnelige bokser uansett vektklasse, holder mesterbeltene i World Boxing Association (WBA), World Boxing Council (WBC) og World Boxing Organization (WBO) i weltervekt. Hun setter selvsagt alle beltene og titlene sine på spill neste lørdag.

- Jeg er i veldig god form etter å ha trent to økter daglig i Max-Schmeling-Gym i Berlin den siste tiden. Treningen er stort sett som den har vært før de siste kampene mine, men vi har kanskje lagt litt ekstra vekt på å trene styrke før denne kampen.

- Jeg føler meg i alle fall veldig bra, men det bør jeg også være for å slå en sulten og farlig motstander som Castillo, sier Brækhus. Hun står selv med 22 kamper. Alle er vunnet.

- Ser litt av meg selv Cecilia Brækhus er sikker på at Oxandia Castillo fra Den dominikanske republikk i alle fall ikke kommer til å stille bedre trent enn henne i Arena Nord i Frederikshavn om halvannen uke, men det betyr ikke at 18-åringen kommer til å bli overkjørt av den langt mer erfarne Brækhus.

- Nei, hun kommer til å bli farlig, og jeg ser faktisk litt av meg selv i henne, for jeg husker godt da jeg var på samme alder og klar til å erobre verden, sier Brækhus.

- Da jeg var 18 ville jeg i ringen mot alle. Jeg ville bli mester og best i verden. Det har jeg klart gjennom veldig mye hardt arbeid, og det skal hun i alle fall ikke få ta fra meg, sier den tredobbelte norske verdensmesteren.

Simen Smaadal i super mellomvekt og Tim-Robin Lihaug i lett tungvekt skal også bokse på Nordic Fight Night-stevnet i Frederikshavn. De skal gå forkamper for Brækhus.

(NTB)