- Jeg ser fram til å gjøre det jeg elsker mest av alt

Men Erik Tysse har kun én sjanse på å kvalifisere seg til OL.

Tilbake: Erik Tysse er sikker på å klare OL-kravet. Foto: Cornelius Poppe /NTB SCANPIX
Tilbake: Erik Tysse er sikker på å klare OL-kravet. Foto: Cornelius Poppe /NTB SCANPIXVis mer


Erik Tysse er spent før han skal i aksjon i OL-kvalifisering 8. juli, men han er også sikker på å klare kravet.

- Jeg er litt spent på hva som vil skje når jeg skal gå min første konkurranse på over to år, men det er gått så bra for meg på trening at jeg er temmelig sikker på at jeg vil klare kravet. Jeg tror jeg har gjort så mye riktig på trening de siste ni månedene at det bør gå greit å komme inn på en tid under 1.21.45, som er det norske OL-kravet, sier Erik Tysse til NTB.

Den 7. juli har han sonet ferdig dommen på to års utestengelse for doping. Saken hans han vært behandlet i både det norske domsutvalget og i Idrettens Voldgiftsrett (CAS). Selv om Tysse har hatt bred støtte fra nærmere 100 vitenskapsmenn og akademikere, tapte han begge rettsrundene.

De som skal være med i London-OL, må være kvalifisert innen 9. juli. Tysse har derfor bare en dag på seg, og det er 8. juli. Den dagen blir et være eller ikke være for ham.

- Jeg ser virkelig fram til søndag 8. juli nå, for da skal jeg igjen gjøre det jeg elsker mest av alt her på jord, og jeg føler også at nå gjelder det å se framover og legge den vonde dopingsaken bak meg, sier han.

Høydetrening Han har ligget på høydetrening i St. Moritz siden 31. mai sammen med trener og svoger Stephan Plätzer, og det har vært vellykkede dager.

- Jeg har vel gått cirka 600 kilometer den tiden jeg har vært her. Den siste langøkten er gjennomført nå, så den siste halvannen uken her kommer til å bli lettere. Nå begynner jeg å tynne ut på treningen for å være i form til konkurransen og den eneste sjansen min til å komme med til OL, sier han.

Han har holdt treningen godt ved like helt siden han ble utestengt, men det var først i oktober i fjor at han begynte på den alvorlige oppkjøringen til OL-sesongen.

- Jeg føler at de siste ni månedene med skikkelig trening, og med et mål å gå inn for, har gått veldig fort. De testene jeg har gjort i løpet av disse månedene, tyder på at jeg er tilbake på det nivået jeg var før denne dopingsaken dukket opp, sier Tysse.

Han er fornøyd med den utviklingen han har hatt.

OL-plass det viktigste Erik Tysse kommer til å få flere sterke og habile internasjonale konkurrenter på hjemmebane i Os den 8. juli, men for ham er det OL-plassen som er det viktigste.

- Først og fremst gjelder det å gå raskere enn det norske OL-kravet. Dersom det viser seg å gå greit, da kan jeg tenke på å gå for seieren i dette løpet. Ser jeg at formen og stilen er bra når det er fire-fem kilometer igjen, da har jeg nok lyst til å vinne, men seieren kommer i annen rekke, forteller han til NTB.

- Taktikken min må bli å gå mitt eget løp så mye som mulig. I og med at det er lenge siden jeg konkurrerte sist, må jeg ikke se for mye på de andre, for da kan jeg fort bli stresset. Men jeg føler meg så sterk at selv om jeg ikke skulle ha en topp dag, så bør jeg komme greit under OL-kravet, sier Erik Tysse.

Han har en personlig rekord på 20-kilometeren fra 2008. Bestetiden hans er 1.19.11, og han mener han er på samme nivå rent fysisk nå som han var den gangen. Det bør være en god pekepinn på hva man kan vente i Os om to og en halv uke.

(NTB)