- Jeg ser ikke på ham som en god bokser

Ordkrigen er igang før kveldens kamp mellom Smaadal og Lihaug.

TØFF KAMP: Tim-Robin Lihaug og Simen Smaadal møtes i kveld i den siste kampen på Nordic Fight Night i København. 
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
TØFF KAMP: Tim-Robin Lihaug og Simen Smaadal møtes i kveld i den siste kampen på Nordic Fight Night i København. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

KØBENHAVN (Dagbladet): Cecilia Brækhus og Ivana Habazin bokser i kveld om de fire største beltene i WBA, WBA, WBO og IBF, men etter den kampen får tilskuerne i TAP 1 i København se en helnorsk kamp da Simen Smaadal og Tim-Robin Lihaug skal møtes i ringen.

Helnorsk kamp Det er første gangen siden 2001, da Ole Klemetsen og Thomas Hansvoll møttes, at vi får se en helnorsk proffkamp.

Simen Smaadal er ubeseiret på sine åtte kamper, mens Tim-Robin Lihaug har sju seire og ett tap.

- Det er lenge siden jeg har gått kamp, så vi har hatt 60-70 runder med sparring før denne kampen, det er bra for min del, sier Smaadal til Dagbladet i forkant av kveldens kamp.

- Vi har kjørt mye kondisjon, og intervaller, og jeg har hatt en bra oppkjøring uten sykdom og skader.

De to har møtt hverandre som amatørboksere, en kamp Lihaug gikk seirende ut av.

- Mentalt sett er jeg klar, jeg har tapt mot han før og jeg er revansjesugen, sier Smaadal.

- Tapet har jeg lagt vekk, men jeg bruker det for å få tenningen.

Vil satse Smaadal håper nå å kunne satse på boksing på fulltid.

- Jeg ser at nå er det Tim-Robin som står i veien min for at jeg skal komme meg noe sted. Jeg vil komme et steg videre, og komme opp på et nivå hvor jeg kan leve av det og trene to-tre ganger om dagen, sier han.

Og Smaadal virker selvsikker før kveldens kamp.

 - Jeg ser ikke på ham som en bra bokser. Han er tøff, og slår hardt, men bokseteknisk er han ingenting i forhold til meg.

- Begge er selvsikre - Jeg føler vi har hatt et mye bedre opplegg. Jeg har trent steinhardt i to og en halv måned i Spania, vi har jobbet mye med en kampplan vi kommer til å klare å følge. Jeg føler jeg er en bedre bokser enn han allround. Det blir en spennende kamp, vi er begge selvsikre, og i vår livs form, det er det som vil gjøre kampen spennende, sier Lihaug til Dagbladet.

- De snakket om at de kom til å stoppe meg tidlig, det skjønner jeg ikke mye av. Det gir egentlig meg selvtillit at de sier det, for da vet de ikke hva de er oppe mot, legger han til.

- Trod du de er usikre siden de sier det?

- Det vet jeg ikke, jeg bryr meg heller egentlig ikke, svarer Lihaug.

- De sier de har plan a og en plan b. Hvis jeg finner ut av plan a, så knocker jeg han. Begynner han med plan b og jeg finner ut av den, så knocker jeg han. Når jeg går opp i ringen er det ingen som har printet inn hva jeg skal gjøre, jeg vet selv hva jeg skal gjøre.  Sånn har jeg gjort i alle år som bokser.  Jeg kan tenke selv. Jeg er en selvstendig bokser, men jeg ser ikke på Tim-Robin som en selvstendig bokser, han får beskjed om å slå en,en,to, og da gjør han det, sier Smaadal.

- På papiret er kanskje Simen favoritt på grunn av rankingen, men den tror jeg vi har tatt bort, og litt til, sier Lihaugs trener, Ulf Johansen.

- Det som skjer når man trener så mye som har har gjort de åtte ukene her, man blir sterkere i hodet også. Også slår han veldig hardt, legger han til.


Går åtte runder De to bokserne skal for første gang i kveldens kamp gå åtte runder.

- Jeg tror ikke kampen kommer til å gå ut. Jeg skal inn der og bokse så godt jeg kan, gjøre det jeg har trent på, så får jeg finne ut av han, jeg har åtte runder på meg på å gjøre det, sier Smaadal.

- Jeg vet ikke om kampen kommer til å gå ut, jeg har ikke basert hele boksingen min på å slå han ut, men treffer jeg han tror jeg at jeg slår han ut, sier Lihaug.

- Han slår ikke ikke hardere enn meg hvis folk tror det. Han har møtt folk som står i ro, sier Smaadal.

- Jeg tror ikke det det kommer til å gå alle rundene, han kommer til å slå han ut, sier Lihaugs trener.

- Jeg skjønner ikke hva det er de snakker om at de skal kunne ta han i andre runde, det er bare tull, de tror det er Amerika de greiene her, det er bare rør, sier Johansen.

Tøft å komme tilbake - Det blir en tøff kamp, begge har alt å bokse for, og jeg sier ikke at taperen ikke kan komme tilbake, men det kommer til å bli veldig tøft, sier promotor Nisse Sauerland.