- Jeg ser ikke på Portugal som et av de beste lagene i EM

José Mourinho har to andre favoritter.

HAR TROEN PÅ SPANIA: José Mourinho mener at Spania er favoritter til tross for uavgjort mot Italia i åpningskampen. Foto: REUTERS/Tim Chong/NTB scanpix
HAR TROEN PÅ SPANIA: José Mourinho mener at Spania er favoritter til tross for uavgjort mot Italia i åpningskampen. Foto: REUTERS/Tim Chong/NTB scanpixVis mer

Følg kampene Portugal-Nederland og Danmark-Tyskland i vårt livestudio fra 20.45!

(Dagbladet): Portugal har en god mulighet til å gå videre til kvartfinalen i kveld. Med seir mot Nederland er laget sikret avansement. Likevel mener Real Madrid-trener José Mourinho at laget ikke er blant de beste i turneringen.

SENTRAL: Cristiano Ronaldo er et naturlig midtpunkt i det  portugisiske laget. Det er viktig at han er i form om laget skal komme helt til topps i EM. Foto: AP Photo/Armando Franca/NTB scanpix
SENTRAL: Cristiano Ronaldo er et naturlig midtpunkt i det portugisiske laget. Det er viktig at han er i form om laget skal komme helt til topps i EM. Foto: AP Photo/Armando Franca/NTB scanpix Vis mer

- Jeg ser ikke på Portugal som et av de to-tre beste lagene i konkurransen. I denne korte konkurransen med knockout vil alt bli bestemt etter 90 minutter eller ekstratid, så hvis Portugal først kommer til kvartfinalen kan alt skje, men de er ikke blant de to-tre beste, sier Mourinho ifølge SBS.

Det var under en pressekonferanse i Singapore at portugiseren kom med disse uttalelsene. Og på spørsmål om hvem han tror vil vinne mesterskapet, har den karismatiske treneren naturlig nok mer troen på nabolandet.

- Spania er verdensmester. Det er ikke noe tvil. De er et av de beste lagene i Europa, så normalt vil ting gå i riktig retning for dem. De må kanskje konkurrere med Tyskland for å gå videre til å vinne EM, sier Mourinho.

Mange beskylder José Mourinho for å være en taktikker som fokuserer mye på det defensive arbeidet fremfor finspill, det til tross for at Real Madrid scoret hele 121 mål og tok 100 poeng i La Liga denne sesongen. Journalistene ville gjerne vite hva slags fotballfilosofi 49-åringen egentlig har.

- Fotball handler om mål. Om jeg går til en kamp som ender 0-0, vil jeg være skuffet som en fan. Som trener kan jeg finne mange gode ting i en 0-0 kamp fordi jeg studerer kampen som en trener, og ikke en fan. Som fan vil jeg ha mål. Det mest spektakulære i fotballen er mål. Jeg vil ha mål. Du forterekker 5-5 foran 0-0. Jeg syns det er tingen, og jeg var trener for laget som scoret 121 mål, så der har du min filosofi, sier Mourinho til stor latter fra salen.

Tenkt å sette noen kroner på kveldens kamper? Her er Dagbladets oddstips!