- Jeg ser ingen grunn til at jeg ikke skal spille den kampen

Molde: Hoseth skal ikke spille cupkampen. Stabæk: Hoseth skal spille.

KRANGLER: Molde og Stabæk er slettes ikke enige i om Magne Hoseth burde spille semifinalen i cupen, eller om han burde stå over av høflighet. 
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
KRANGLER: Molde og Stabæk er slettes ikke enige i om Magne Hoseth burde spille semifinalen i cupen, eller om han burde stå over av høflighet. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): I slutten av september møtes Stabæk og Molde i cupen.

Nå krangler klubbene om Magne Hoseth kan, eller ikke kan, spille kampen.

Den tidligere Molde-spilleren meldte overgang til Bærums-klubben i slutten av juli - og gikk kraftig ned i lønn for å spille for Stabæk.

Hoseth spilte ikke seriekampen mot Molde 10. august, som en del av en «gentlemen's agrement» - siden han nettopp hadde forlatt Rosenes by.

- Vi har en «gentlemen?s agreement» på at Magne ikke skal spille mot Molde. Det er ikke lov å skriftliggjøre den type klausuler i overgangssaker, men vi snakket med Stabæk i forkant av avtalen med Magne. Så er det opp til Stabæk om et ord er et ord, sier Moldes direktør Tarje Nordstrand Jacobsen til VG.

Han sier at de står på at den at den samme avtalen gjelder for cupkampen den 24. september.

Magne Hoseth spør om Molde hadde ment det samme hvis de to lagene hadde møttes i en finale på Ullevaal.

- Jeg har registrert at det har kommet forskjellige uttalelser rundt dette. Men jeg ser ingen grunn til at jeg ikke skal spille den kampen, sier Hoseth til Rbnett.

- Oppfattet du at noen mente dette også burde gjelde for en eventuell cupkamp?

- Nei. Dette var noe vi kom fram til da, det har ingenting med cupen å gjøre. Det er jo uansett ikke lov å lage slike skriftlige avtaler. Jeg skjønner ikke at Molde-ledelsen mener jeg bør stå over denne kampen. Vi kunne jo møtt hverandre i cupfinalen også. Skulle jeg stått over på Ullevaal da?, spør Hoseth retorisk overfor Rbnett.

Hoseth scoret det eneste målet da Stabæk slo ut Haugesund i kvartfinalen onsdag. Etter trekningen torsdag, var Stabæks sportslige leder, Inge André Olsen, klokkeklar på at 33-åringen skal spille semifinalen.

- At Magne ikke spilte mot Molde var fordi kampen var veldig tett på overgangstidspunktet. Magne vil definitivt spille mot Molde i cupen, sa Olsen til Rbnett.