- Jeg ser meg selv som stopper når jeg blir gammel og treig

Men først håper Nordtveit å kapre midtbaneplassen.

SULTEN PÅ MER: Håvard Nordtveit leverte en stødig forestilling på Norges midtbane, og er klar til å ta opp kampen med Henning Hauger når Hannover-spilleren er tilbake fra skade og tilbake i landslagsdiskusjonen.Foto: SCANPIX/AP Photo/PA, Paul Faith
SULTEN PÅ MER: Håvard Nordtveit leverte en stødig forestilling på Norges midtbane, og er klar til å ta opp kampen med Henning Hauger når Hannover-spilleren er tilbake fra skade og tilbake i landslagsdiskusjonen.Foto: SCANPIX/AP Photo/PA, Paul FaithVis mer

BELFAST (Dagbladet): Nord-Irland - Norge 0-3.

Håvard Nordtveit spilte en solid kamp i ankerrollen på den norske midtbanen, ga Norge ledelsen med sitt første landslagsmål, og fikk skryt av mange av de mer rutinerte lagkameratene.

- Håvard gjorde det veldig bra på midten der, hadde bra kontroll og var tøff i duellene, sier John Arne Riise til Dagbladet.

Nordtveit sjøl legger ikke sjul på at han gjerne kaprer plassen på midtbanen.

- Så klart jeg har lyst. Jeg har alltid lyst til å spille på landslaget og for landet mitt. Og i dag gikk det brukbart. Jeg føler meg i god form på klubblaget, og godt å få det til på landslaget også, sier Borussia Mönchengladbach-spilleren.

Ser fram til Hauger-duell Under Drillo har plassen så og si tilhørt Henning Hauger, men han lider under skader og manglende spilletid i sin tyske klubb. Nordtveit har ikke noe i mot å kjempe med Hauger om plassen.

- Henning har vært ute lenge med skade. Men han er tilbake i full trening nå den siste uka, og det er klart han er klar for fight. Jo mer konkurranse det er, jo bedre er det for oss. Det får det beste ut av oss begge. Jeg skal ikke si at jeg har den plassen. Jeg spilte en brukbar kamp i dag, men jeg kan ikke leve bare på denne kampen, men må fortsette å prestere, sier 21-åringen.

På lengre sikt ser han for øvrig for seg en plass lenger bak på banen.

- Jeg spilt defensiv midtbane i et år nå. Men jeg tror jeg ser meg sjøl som stopper om sju år, når jeg har mistet farten min og blitt gammel og treig. Da har jeg erfaringen til å spille stopper. Men foreløpig trives jeg veldig godt på midten, sier Håvard Nordtveit.