SKATTEKRAV: Bokseikon Manny Pacquiao er kraftig provosert over behandlingen harn har fått hjemme på Filipinenen. Foto: AFP / Dale de la Rey / NTB SCANPIX
SKATTEKRAV: Bokseikon Manny Pacquiao er kraftig provosert over behandlingen harn har fått hjemme på Filipinenen. Foto: AFP / Dale de la Rey / NTB SCANPIXVis mer

- Jeg ser på det som ren trakassering

Alle Pacquiaos bankkontier er sperret.

Manny Pacquiao er både verdensmester i boksing og stor helt i hjemlandet, men hos skattemyndighetene er han ikke like populær.

Nå har han fått sperret alle bankkontiene sine i hjemlandet etter påstander om at han har unnlatt å betale skatt. Det er en del av de store kampene han bokset i USA, da han var på høyden av sin karriere, det strides om. Skattemyndighetene mener han skylder store summer til myndighetene.

Dermed er idrettshelten, og en av de største idrettsmennene på Filippinene noensinne, satt på sidelinjen rent økonomisk.

- Jeg ser på det som har skjedd som ren trakassering, sier bokseren som har vært verdensmester i åtte forskjellige vektklasser i løpet av karrieren. Etter seieren over Brandon Rios i helgen er han fortsatt verdensmester i weltervekt i World Boxing Organization (WBO).

- Jeg er verken tyv eller kriminell. Det som har skjedd er at jeg har betalt de skattene amerikanske myndigheter har krevd av meg. Hadde jeg ikke gjort det, ville jeg aldri ha fått tillatelse til å forlate USA, forklarer Pacquiao.

Han sier at han har fått store problemer etter at myndighetene sperret bankkontiene han har sammen med kona Jinkee.

- Jeg har måttet ta opp lån for å betale staben min. Det er snakk om 23.000 dollar (135.000 kroner), sier en oppgitt Pacquiao. (©NTB)

(NTB-AFP)