Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg ser på dette som min sjanse. Jeg har ikke fått flust av dem

Rune Almenning Jarstein etter å ha ventet nesten 21 måneder på hjemmedebuten for Hertha Berlin.

FÅR SJANSEN: Rune Almenning Jarstein håper han erobrer keeperplassen permanent i Hertha Berlin etter endelig å ha fått sjansen mellom stengene. Foto: AFP / ODD ANDERSEN / NTB Scanpix
FÅR SJANSEN: Rune Almenning Jarstein håper han erobrer keeperplassen permanent i Hertha Berlin etter endelig å ha fått sjansen mellom stengene. Foto: AFP / ODD ANDERSEN / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tirsdag kveld fikk Rune Jarstein endelig sjansen fra start på Olympiastadion i Berlin. Helt siden overgangen fra Viking like før jul i 2013 har Jarstein stort sett slitt benken i Hertha Berlin, og sto bokført med bare tre kamper, alle borte, for klubben fram til nå.

2-0-seieren mot FC Köln i går smakte svært godt for 30-åringen.

- Ja, det var gøy. Jeg har venta lenge på hjemmedebuten, for å si det sånn. Det var en kjempeopplevelse, sier Jarstein til Dagbladet dagen derpå.

Sjansen
Etter å ha blitt kastet innpå i 2-0-tapet mot Wolfsburg tre dager tidligere fikk han skryt i tyske medier for innsatsen. Det fikk han etter den meget solide kampen i går også, men én ting er medieskryt, det som betyr noe er hva manager Pal Dardai sier.

- Jeg har fått gode tilbakemeldinger, sier Jarstein selv, men ennå vet han ikke om han får sjansen mot Eintracht Frankfurt søndag.

En skade på førstekeeper Thomas Kraft åpnet døra for Jarstein i denne runden. Ingen vet helt når Kraft er spilleklar igjen.

- Det er klart det er godt for meg å få sjansen, du lurer jo på hvordan du tar nivået. Nå viste jeg at jeg tar det bra, så for å være helt ærlig har det viktigste for meg vært å nullstille, sier Almenning Jarstein.

- Jeg ser på dette som min sjanse. Jeg har ikek fått flust av dem, men jeg har trent mer enn noensinne i vår og sommer, og jeg har hatt en følelse av at jeg skulle få sjansen snart. Den fikk jeg nå, og jeg syns jeg tok var på den.

Trenger å overbevise
Ungarske Dardai er en klubblegende i Hertha, og overtok som hovedtrener på permanent basis i mai i år. Dermed er det ekstra viktig for Almenning Jarstein å få vist seg skikkelig fram for ham når han først får sjansen.

For selv tålmodigheten til tålmodige Jarstein har en grense.

- Jeg kom jo til Hertha for å spille. Jeg er ikke fornøyd med bare å være her, for å si det sånn, sier han, med et berettiget håp om fornyet tillit søndag.

- Never change a winning team, er det ikke sånn det er, da?, ler han.

Landslagsplanen
Dersom det er sånn på landslaget også må han muligens belage seg på fortsatt reservetilværelse der når våre beste menn samles til den avgjørende EM-samlinga om en drøy ukes tid.

De to siste EM-kvalikkampene mot Malta hjemme og Italia borte kan ende med alt fra playoff til direkte kvalifisering. Uansett er det to kamper enhver fotballspiller med ambisjoner drømmer om å få ta del i.

Og når førstekeeper Nyland sitter på benken i Ingolstadt kan det jo være at det åpner seg en mulighet for Almenning Jarstein på landslaget også?

- Det at han nå får stått i Bundesliga er først og fremst veldig gledelig for ham selv, men også for landslaget, sier landslagssjef Per-Mathias Høgmo til NRK.

Selv vil ikke Almenning Jarstein mene noe om Nylands benketilværelse skal bety noe for om Rune selv skal få sjansen igjen fra start for Norge.

- Men jeg gleder meg til samling, og kommer bedre forberedt enn noen gang. I de to kampene som kommer er det viktigste at vi kvalifiserer oss, eller får playoff, men jeg er klar for å spille, jeg, sier Almenning Jarstein til Dagbladet.

- Målet er selvfølgelig å være førstekeeper på landslaget også, jeg hadde jo den plassen helt til jeg ikke fikk spille så mye på klubblaget, men nå får jeg forhåpentligvis spille her i Hertha framover. Forhåpentligvis spiller jeg på søndag også.

Les også: Nå kan Høgmo få et keeperdilemma.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!