HOLDER SEG I VINDEN: Peter Mueller har fått med seg Bøkko-søsknene til profflaget Team CBA, men sørger fortsatt for å serverer verbale salver mot Norges Skøyteforbund.
Foto: Heiko Junge / Scanpix
HOLDER SEG I VINDEN: Peter Mueller har fått med seg Bøkko-søsknene til profflaget Team CBA, men sørger fortsatt for å serverer verbale salver mot Norges Skøyteforbund. Foto: Heiko Junge / ScanpixVis mer

- Jeg ser på Fox News og liker George Bush. Beklager, Norge!

Peter Mueller åpner seg på tv i kveld.

(Dagbladet): Peter Mueller er ikke kjent for å spare på ordene når han først åpner munnen. Det gjør han heller ikke i tv-programmet Trude/ på TV 2 i kveld. Blant annet avslører han sitt politiske ståsted.

- Jeg ser på Fox News, du vet, Bill O'Reilly. Og ja, jeg liker George Bush. Beklager, Norge, sier Mueller i tv-programmet.

Og selv om han innrømmer at tida etter at han fikk sparken som norsk skøytelandslagstrener var tøff, er han heller ikke nådig mot dem som sørget for at han fikk sparken.

Blant annet mener han at trenerskiftet kostet Håvard Bøkko flere OL-medaljer.

- Det var trist at jeg ikke fikk jobbet tettere med Håvard like før OL. Han hadde sjansen til å vinne tre-fire medaljer. Det var en vanskelig tid både for meg selv og Håvard, sier Mueller til TV 2.

Bøkko endte som kjent med én medalje, bronsen på 1500 meter.

Og derfor er det et slags takk for sist til Skøyteforbundet når han nå skal styre Bøkko gjennom profflaget Team CBA.

- Jeg er fra den harde skolen. Blir du slått ned skal du reise deg. Jeg visste jeg ville komme tilbake. For raskt for visse personer, sier Mueller til TV 2.

Se Trude/ på TV 2 i kveld klokka 22.40.