- Jeg setter Brann over meg selv

Brann-treneren avviser at han ble felt av spilleropprør.

BERGEN/OSLO (Dagbladet.no): Mons Ivar Mjelde skrev seg inn i Brann-historien med gullskrift da han førte rødtrøyene til det første seriegullet på 44 år i fjor høst. Men etter gullrusen kom bakrusen - og det må Mjelde nå ta konsekvensene av.

På en pressekonferanse i kveld bekrefter Brann at Mjelde er ferdig som Brann-trener, men at han først trekker seg etter sesongen.

- Jeg prøver å sette klubben over meg selv, det er klubben som er det viktige, og vi skal komme ut av dette på en god måte, sier Mjelde. 

Han avviser at det har vært noe spilleropprør mot treneren, og understreker at han og Brann skilles som venner.

- Dette har aldri vært noe prestisjeopplegg for meg. Jeg stiller plassen min til disposisjon, men står ut 2008 så klubben får tid til å finne en erstatter. Det er overhodet ikke noe vondt blod. Spillerne hadde et sterkt ønske om at jeg skulle lede Brann ut sesongen, sier han.

Mjelde understreker at han føler seg fair behandlet av Brann.

- Det var en totalsituasjon basert på hele 2008, som har bygd seg opp. Det har vært noen oppturer, men selvsagt tilbakeslag, og noen tapte kamper som vi nesten synes er uforklarlige. Jeg har vært trener lenge, og må selvfølgelig ta ansvar slik at klubben kan ta nye steg.

- Det var en samlet vurdering som gjorde at jeg trakk meg. Samtidig vet jeg at når jeg gjør det, så stiller jeg klubben i en situasjon som skal løses. Denne smidigheten, og tanken om at klubben er det viktigste, har vært god fra alle parter. Det synes jeg er grådig kjekt. Opp gjennom årene har vi hatt treneravganger i Brann som ikke har vært like hyggelige. Jeg synes Brann har opptrådt på en verdig måte, og vært veldig fair overfor meg. Jeg har gledet meg til å gå på jobb hver dag.

- Jeg setter Brann over meg selv

Konferontert med at spillerne skal ha avholdt et møte i forkant av Molde-kampen, hvor de ble enige om at treneren ikke lenger hadde tillit, svarte Mjelde:

- Jeg forholder meg til samtaler med spillerutvalget i klubben, og klubbens ledelse, hvor man akseptert at jeg ikke er hovedtrener i 2009. Men de har bedt meg trene laget ut sesongen. Så får du tolke det som stor mistillit eller ikke.

Kampene mot Stabæk, Tromsø og Vålerenga blir Mjeldes siste som hovedtrener i klubben.

Mjelde har vært Brann-trener siden januar 2003. Ingen av dagens tippeligatrenere har sittet lengre.

Denne sesongen har imidlertid vært en katastrofe for fjorårets seriemester. Brann ligger på en stusselig 8. plass på tabellen, hele 19 poeng bak serieleder Stabæk. I cupen ble det tidlig exit etter 0-8 mot Molde, og mesterligasjansen glapp mot Marseille.

Forrige uke røk også det siste halmstrået denne sesongen, da Brann tapte straffekonken mot Deportivo La Coruna, og mistet plassen i Uefa-cupens gruppespill.

I dag ble det hevdet fra blant andre Bergens Tidende og TV 2 at spillerne ikke lenger hadde tillit til Mjelde. I kveld satt Mjelde i krisemøter på Brann Stadion, sammen med sportsdirektør Roald Bruun-Hansen, daglig leder Bjørn Dahl og spillerutvalgets representant Erlend Hanstveit. 

Utfallet ble altså at Mjelde trekker seg etter sesongen. 

- Jeg setter Brann over meg selv

Dagbladet.no kommer med mer.