Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg sikta på blinken ved siden av på grunn av vinden

Lars Berger med sensasjonell seier.

SMADRET KONKURRENTENE: Lars Berger (34) knuste konkurrentene, og vant verdenscuprennet i Hochfilzen, 1058 dager etter han sist vant. Foto: AP / Kerstin Joensson / NTB Scanpix
SMADRET KONKURRENTENE: Lars Berger (34) knuste konkurrentene, og vant verdenscuprennet i Hochfilzen, 1058 dager etter han sist vant. Foto: AP / Kerstin Joensson / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Før dagens skiskyttersprint i østerrikske Hochfilzen lurte de fleste på om Emil Hegle Svendsen og Tarjei Bø ville slå tilbake etter den svake innsatsen i Östersund forrige helg.

Isteden ble den en helt annen som stjal oppmerksomheten.

Veteranen Lars Berger, som ikke engang ble vurdert som god nok til å gå i Sverige, moste nemlig all motstand i ettermiddag, og vant overlegent.

- Var skjelven Storebror Berger skjøt på seg to strafferunder på stående, men gikk et langrenn av en annen verden, og vant 13,6 sekunder foran verdenscupleder Martin Fourcade.

Seieren kommer nesten tre år - eller 1058 dager - etter forrige Berger-seier. Den kom på sprinten i Ruhpolding 14. januar 2011.

- Jeg elsker «Snowfilzen». Jeg hadde blanke forhold i sporet. Det glei godt og det ga meg en fordel, sier Berger til NRK.

34-åringen startet tidligere enn mange av de antatt største favorittene, og hadde stort sett gode forhold både i løypa og på standplass. Han fikk imidlertid litt trøbbel på stående skyting.

- Jeg var skjelven på stående, men hadde flaks og fikk ned tre. Jeg sikta på blinken ved siden ved siden av på grunn av at det kom en vindkule, sier han med et glimt i øyet.

Når Berger, som har hatt lite å vise til de siste årene, får spørsmål om hvordan det er å vinne i comebacket, svarer han:

- Det er uvirkelig akkurat nå. Jeg føler meg stort sett alltid bra i her i Hochfilzen.

God Bjørndalen Bergers suverene seier var imidlertid langt fra det eneste norske lyspunktet i dag. Ole Einar Bjørndalen ble nummer tre, og tok dermed sin første pallplassering på over et år.

RÅ I SPORET: Lars Berger fikk to strafferunder i dag, men var i en helt egen klasse i sporet. Foto: AFP / SAMUEL KUBANI / NTB Scanpix
RÅ I SPORET: Lars Berger fikk to strafferunder i dag, men var i en helt egen klasse i sporet. Foto: AFP / SAMUEL KUBANI / NTB Scanpix Vis mer

- Det føltes bra i sporet og jeg var bestemt på standplass. Dette var det beste løpet jeg har gjort i år. Jeg er i veldig god form og følte meg pigg i dag, sier han til NRK.

39-åringen er også imponert over lagkompis Berger.

- Det er bare å ta av seg hatten for Lars. Han tar sjansen når han får sjansen, sier han.

Fornøyd Bø Tarjei Bø, som ikke var på sitt beste i Östersund, slo også tilbake i dag. Bø gikk inn til 4. plass etter å ha skutt fullt.

- Det var artig, jeg taklet skytinga bedre i dag. Jeg hadde bestemt meg for å bruke tid og skyte godt. På stående blåste det skikkelig opp, så jeg måtte kjempe. Derfor var det deilig å få dem ned, sier han til NRK.

Emil Hegle Svendsen satte prikken over i'en på en god norsk dag, med sjuendeplass.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media