- Jeg siktet feil på blinkene

To bom kostet Ole Einar seieren.

OSLO/HOCHFILZEN (Dagbladet.no): Ole Einar Bjørndalen gikk seg inn til en andreplass på sprinten i Hochfilzen i ettermiddag.

Han kunne ikke gjøre ned med Dimitri Yarachenko. Russeren klarte seg med én strafferunde og gikk inn til en suveren seier, 37,7 sekunder foran nordmannen.

Seieren er Yarachenkos aller første i verdencupsen.

Siktet feil

Bjørndalen bommet to ganger på første skyting, liggende. Plassen på pallen reddet han med en strålende serie på stående. Bjørndalen forklarer at bommene på liggende rett og slett var en tabbe.

- Jeg siktet rett og slett feil på blinkene, jeg hadde beregnet vinden korrekt, sier Ole Einar til Dagbladet.no

Fra andre skyting og inn til mål gikk Bjørndalen seg opp fra fjerde- til annenplass. Men totalt hadde han bare den tredje raskeste tida i løypa.

- Jeg er fornøyd med å bli nummer to med to bom, sier Ole Einar.

NY SJANSE: Ole Einar Bjørndalen klarte ikke å gjenta sprintseieren fra forrige helg da skiskytterne gikk i Østerrike i dag. Foto: Håkon Mosvold Larsen
NY SJANSE: Ole Einar Bjørndalen klarte ikke å gjenta sprintseieren fra forrige helg da skiskytterne gikk i Østerrike i dag. Foto: Håkon Mosvold Larsen Vis mer

Selv med feilfri skyting hadde ikke Bjørndalen klart å tukte Yarachenko i dag.

- Russerne var veldig gode i fjor, og ser ut til å ha hevet seg enda et hakk i år. I dag gjorde Yaroshenko et veldig godt renn, og det var fortjent at han endelig tok sin første verdenscupseier, sier Ole Einar.

Hegle Svendsen fornøyd

Det ble ingen god dag ellers for de norske løperne. Alexander Os ble neste best nordmann med en tiendeplass.

- Alt gikk veldig godt helt til fjerdeskuddet på stående. Jeg ble nok litt for fornøyd, og så bommet jeg. Det var rett og slett en juniorfeil, sier Os, som likevel har sikret seg et godt utgangspunkt før morgendagens jaktstart.

Hans Martin Gjedrem havnet på 12. plass, rett foran sesongdebutant Emil Hegle Svendsen.

- Det er veldig godt å være ferdig med det første løpet. Nå kan jeg slippe meg løs. Det var tungt i dag, men jeg er fornøyd med å komme så høyt på resultatlisten med to bom, sier Emil til Dagbladet.no.

- Jeg siktet feil på blinkene