VERDENS BESTE: Camilla Herrem erstattet de i overkant fargerike brillene fra gårsdagens feiring med store pilotbriller da landslaget begynte på den lange turen tilbake til Norge i ettermiddag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
VERDENS BESTE: Camilla Herrem erstattet de i overkant fargerike brillene fra gårsdagens feiring med store pilotbriller da landslaget begynte på den lange turen tilbake til Norge i ettermiddag. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

- Jeg sjekker om medaljen er der hele tida

Herrem vender seg til tanken på at hun er verdensmester.

SÃO PAULO (Dagbladet): Camilla Herrem varslet at hun aktet å kjempe om seieren også på banketten etter å ha vunnet VM i går kveld.

På vei hjem til Norge i dag, sier hun at de var fire som delte «seieren».

- Det var en lagseier der også, gliser Herrem bak mørke solbriller.

De i overkant fargerike brillene fra gårsdagens feiring var erstattet med store pilotbriller i dag.

- Det ble ikke så mye søvn, så jeg er veldig trøtt. Det er derfor jeg har disse, sier Herrem.

Sjekker medaljen hele tiden Hun er fortsatt ikke sikker på om det har gått opp for henne at hun er verdensmester.

- Jeg skjekker om medaljen er der hele tida, sier hun og klapper på bagen.

- Hvor var den da du våknet i dag?

- Da lå den rett ved siden av meg, smiler hun.

Byåsen-spilleren kommer ikke til å ta med det edle metallet til Trondheim.

VANT OGSÅ FESTEN: Camilla Herrem varslet at hun aktet å kjempe om seieren også på banketten etter å ha vunnet VM i går kveld. Det gjorde hun, sammen med fire andre.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
VANT OGSÅ FESTEN: Camilla Herrem varslet at hun aktet å kjempe om seieren også på banketten etter å ha vunnet VM i går kveld. Det gjorde hun, sammen med fire andre. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

- Nei, medaljen skal inn i premiesamlingen hos mor og far på Sola, sier hun.

Juleshopping Det er også dit ferden går nå - rett til juleshopping, julefeiring og all maten hun har lengtet etter under flere ukers Brasil-opphold.

De norske verdensmesterne setter seg på flyet hjem til Norge via München kvart over fem brasiliansk tid - klokka 20.15 i Norge.

De kommer til Gardermoen 11.15 tirsdag formiddag, men de fleste spillerne reiser direkte videre til julefeiring med familien forskjellige steder i landet.

Rett til Trøndelag Kaptein Marit Malm Frafjord drar rett til Trøndelag.

Først i romjula skal hun tilbake til Viborg der de svenske lagvenninnene har lovet å ta seg inn i huset hennes og forberede en overraskelse som takk for hjelpen med å ta seg til OL. Først 27. desember skal hun tilbake til Danmark og inspisere huset sitt.

- De vet faktisk hvor nøkkelen min er, så det kan stemme. Jeg får stole på at det er en hyggelig overraskelse, sier Frafjord.

REISER HJEM: Linn Jørum Sulland på flyplassen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
REISER HJEM: Linn Jørum Sulland på flyplassen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer