- Jeg skal aldri mer få rødt

Vålerengas supersvenske Tobias Grahn har én A-landskamp for de blå-gule. - Jeg håper på flere landskamper, og ser ikke bort fra at det kan bli i norsk landslagsdrakt. Hjelper det meg fotballmessig, er det mulig jeg bytter statsborgerskap, sier 22-åringen til Dagbladet.

Den ene A-landskampen han har så langt, var mot Færøyene i januar i fjor.

- Vi spilte 0-0, og misset både straffespark og en rekke kjempesjanser. Med full uttelling kunne vi vunnet med ti mål, sier Tobias Grahn foran morgendagens sesongpremiére i Tippeligaen.

De to første seriekampene (1-1 mot Bodø/Glimt og 0-0 mot Stabæk) har han fulgt fra tribunen, etter å ha fått rødt kort og to kampers karantene i en treningskamp mot Skeid i februar.

Spillesugen

- Jeg ble provosert etter å ha fått en rekke spark bakfra, og tok igjen. Dermed bar det rett i garderoben. Jeg har aldri fått rødt kort før, og har lovet meg selv at jeg ikke skal bli utvist igjen, sier Tobias Grahn.

Spillestilen hans gjør at han ofte blir sparket ned.

- Jeg prøver å være kreativ, er mye innblandet i det offensive spillet og holder mye på ballen. Dermed får jeg også en del spark, som i den fatale kampen mot Skeid. De to ukene siden seriestarten har vært lange å komme igjennom. Nå er jeg glad ventetida endelig er over, sier en spillesugen Tobias Grahn til Dagbladet.

Fri rolle

Rollen hans i Vålerenga er nøyaktig den samme som han hadde i Lyngby i København: som tilbaketrukket spiss i en slags 4- 4- 1- 1-formasjon, bak den fremste spissen og foran midtbanen.

- Det er en fantastisk rolle, som både gir meg frihet og utnytter kvalitetene mine best mulig. Jeg har alltid likt meg best på offensiven, og håper på en stenkul søndag mot Sogndal, sier Tobias Grahn.

På sikt er målet hans å spille i Frankrike eller Nederland. England frister ikke, selv om det er mer penger å hente der.

- Vålerenga er et fint utstillingsvindu mot Europa. Det er alltid en stor fordel å spille i en hovedstadsklubb. De utenlandske agentene er ofte litt late. Det er lettere for dem å reise til en hovedstad enn til en klubb ute på landsbygda, sier Tobias Grahn.

Jentenes helt

I Vålerenga dyrkes han bevisst som klubbens nye stjerne og salgsobjekt. Imaget går på at unge Tobias er en playboy som skal trekke tusenvis av jenter til hjemmekampene på Ullevaal.

- Jeg har hørt det før, men kjenner meg ikke helt igjen. Likevel er det et image jeg kan leve med. Det plager meg ikke å være populær blant jentene, for å si det sånn, sier Tobias Grahn.

  • Morgendagens motstander Sogndal har han aldri møtt, bare hørt om. Høsten 2000 reddet laget plassen i Tippeligaen på Vålerengas bekostning.

- For mange av spillerne blir det revansjekamp på Ullevaal i morgen. For meg blir det en premierematch, sier Tobias Grahn.

JENTENES HELT: Tobias Grahn dyrkes som Vålerengas nye stjerne. - Det plager meg ikke å være populær blant jentene, sier svensken til Dagbladet. 1. april scoret han mot Strømsgodset, i morgen håper Vålerenga på flere.