ALDRI MER: Calle Halfvarsson (med startnummer 20) holdt ryggen til Northug mot slutten av 30 kilometeren. Det angret han på etter løpet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
ALDRI MER: Calle Halfvarsson (med startnummer 20) holdt ryggen til Northug mot slutten av 30 kilometeren. Det angret han på etter løpet. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

- Jeg skal aldri ta ryggen til Northug igjen

Svensken trodde han hadde gjort et klokt valg.

VAL DI FIEMME (Dagbladet): Etter VM-sprinten kom Petter Northug med sterke uttalelser rettet mot svenske Emil Jönsson, som han mente ikke var taktisk smart da han havnet utenfor pallen.

- Da jeg skar inn foran Emil, var det den beste følelsen i et mesterskap noensinne, sa Northug da.

Etter at Northug havnet utenfor pallen på 30 kilometeren i dag, var det svenskenes tur til å håne taktikken til Northug. Nordmannen lå for langt bak i feltet på sisterunden til at han kunne true Dario Cologna som vant.

- Det var litt urutinert av Petter å ikke ligge lenger fremme, sier Anders Södergren til svenske Expressen.

Calle Halfvarsson ble beste svenske på en 7. plass. Han holdt ryggen til Petter Northug mot slutten av løpet i håp om å bli dratt fram til tetgruppa som på det tidspunktet utgjorde fire mann.

- Jeg skal ikke ligge i ryggen hans igjen. Jeg lå ganske nære Northug mot slutten, og tenkte at han ville avansere i feltet. Både jeg og Northug gikk for tregt, sier Calle Halfvarsson til avisa.

- Det er normalt en god rygg å ligge bak?, spurte en journalist.

- Ja, jeg trodde det, sier Halfvarsson

Taktisk bommert Petter selv mente at medaljene glapp på den siste runden.

- Det glapp vel på siste runden. Jeg lå og ventet på en åpning egentlig, jeg havnet litt langt bak, men den kom aldri før siste bakken, sier Petter Northug etter løpet.

- Du hadde ganske god posisjon på vei ut på sisterunden, hvor gjorde du feilen?

- Jeg ville ligge der, og så gå forbi på vei inn i bakken, men så kom det folk både på høyre og venstre side, så da ble jeg liggende. Så ble det litt stopp inn i bakken og jeg måtte ligge og vente i køen, sier Northug.

- Var det en taktisk bommert?

- Ja, jeg kunne jo vært fem plasser lenger fram, for da hadde det vært lettere å manøvrere seg fram. Det er sånt som skjer her, jeg vet det er en løype der det blir trangt, så jeg skjønte at det ble for langt fram på vei inn i bakken der.