IKKE BITTER: John Carew sier han synes Moa fortjener å starte kampen mot Island om Drillo velger det. Selv blir han ikke bitter om han må starte på benken.Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix
IKKE BITTER: John Carew sier han synes Moa fortjener å starte kampen mot Island om Drillo velger det. Selv blir han ikke bitter om han må starte på benken.Foto: Håkon Mosvold Larsen, ScanpixVis mer

- Jeg skal bare være glad for å få være med

Carew mener Moa fortjener å starte mot Island.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): John Carew har vært et fast førstevalg på topp for Drillo og Norge. Nå mener stadig flere at Mohammed Abdellaoue bør starte mot Island, og Carew har ingen problemer med å innrømme at Moa fortjener sjansen.

- Det skulle vel egentlig bare mangle i og med at han har startet sesongen godt, og jeg kun har holdt på i tre uker. Jeg henger litt på etterskudd og selv om jeg er i ganske god fysisk form nå, så har jeg ikke fått så mange matcher som jeg burde hatt. Vi får se hva sjefen velger å gjøre, sier Carew.

Sjefen, altså Egil Drillo Olsen, sier han mer eller mindre har bestemt seg for laget, men vil ikke dele det med verden helt ennå. Carew er forberedt på at han for en gangs skyld må starte på benken.

- Vi får nå se, men Moa har hatt en fantastisk start på sesongen, og jeg har kun tre uker med sesong. Så hvis han spiller, er det veldig fortjent. Det viktigste er at vi har det beste laget og klarer å ta de poengene vi skal ta.

- Glad for å være med Carew understreker at han alltid ønsker å spille, men synes ikke det er bittert om han havner utenfor startelleveren.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Det er ikke bittert. Vi vil jo alltid spille fra start, selvfølgelig. Men det er jo en logikk i fotball også, de som spiller nå har fortjent plassen. Jeg har vært med så lenge nå og fått starte så mange ganger, at jeg har ingenting å klage på. Jeg skal bare være glad for å være med jeg, som snart er 32 år.

- Føler du at du er i en utfordrerposisjon i motsetning til tidligere der du har vært et klart førstevalg?

- Ja, jeg har jo det selv om det har vært en tett kamp tidligere i sesongen også.

- Hadde ikke et lag - Til privatkampen mot Tsjekkia ble du utelatt helt fra troppen, hva syntes du om det?

- Jeg hadde ikke noe lag. Jeg kan ikke være i troppen hvis jeg ikke har et fotballag.

Nå har Carew et lag i Championship - Englands nest beste liga. Han kom til West Ham like før sesongstart, og føler tre ukers beinhard opptrening har fått på plass den fysiske formen. Nå gjenstår det å få kamptreningen som skal til.

- Jeg skulle så klart hatt 2-3 kamper til under beltet, men nå har jeg i alle fall vært involvert i tre kamper i den uka som var. Den fysiske formen er veldig bra, sier han.

Han mener Championship-nivået er høyt nok til å få ham tilbake i toppform.

- Ja, det jo ganske høyt nivå. Det er jo stort sett Premier League-spillere som egentlig bare har rykket ned med lagene sine eller er på utlån. Så det er veldig høyt nivå. Så det er ikke noen stor forskjell egentlig. Men det er klart det er litt mer sånn gampefotball og veldig fysisk, og til tider litt høyere tempo enn det de takler selv. Det blir gjort litt mer feil og mer balltap og kontringer, så kampene går veldig fort opp og ned.