- Jeg skal betale tilbake med scoringer

Michael Owen er klar for Manchester United.

BESTO TESTEN: Michael Owen gjennomgikk en medisinsk test tidligere i dag og i kveld ble han klar for Manchester United. Foto: REUTERS
BESTO TESTEN: Michael Owen gjennomgikk en medisinsk test tidligere i dag og i kveld ble han klar for Manchester United. Foto: REUTERSVis mer

|||(Dagbladet.no) Manchester United bekrefter i kveld at klubben har skrevet en kontrakt med Michael Owen (29).

Den tidligere Liverpool-, Real Madrid- og Newcastle-spilleren er kontraktsløs, så Manchester United slipper å betale for den tidligere storscoreren.

Han har vært svært skadeplaget de siste åra - og har ikke scoret i samme stil som tidligere.

- Michael er en spiss i verdensklasse og han har en fantastisk scoringsstatistikk på høyeste nivå, sier manager sir Alex Ferguson til klubbens hjemmeside.

Forrige mål: 10. januar
Michael Owen har vært på klubbjakt siden kontrakten hans med Newcastle gikk ut etter sesongen, og han hadde nok neppe turt å håpe at han skulle havne i en toppklubb. Den eneste interessen som har vært kjent til nå, har vært fra Stoke og Hull.

Derfor var det mange som stusset da det ble kjent tidligere i dag at Manchester United gjennomførte en medisinsk undersøkelse av Owen. Spissen innrømmer at også han satte teen i halsen da Ferguson ringte.

Selv om Owen ikke har scoret siden 10. januar, hadde altså United-manageren sett seg ut engelskmannen som Carlos Tevez' erstatter. Tidligere denne uka gikk United glipp av signaturen til Karim Benzema - som går fra Lyon til Real Madrid.

- Jeg hadde akkurat begynt å prate med andre klubber da Sir Alex ringte meg på onsdag ettermiddag. Han inviterte meg til frokost dagen etter og da sa han at han ønsket å signere meg. Jeg brukte ikke mange øyeblikkene på å tenke over saken, sier Owen.

Kjenner spillerne
Owen kom til Newcastle fra Real Madrid i 2005, men skapte sitt navn som en rask, målfarlig og talentfull angriper i Liverpool mellom 1996 og 2004.

Det siste halvåret har han vært nærmest skadefri, uten at det har resultert i en eneste scoring. Han ble også vraket av Newcastle-manager Alan Shearer på tampen av nedrykkssesongen.

- Dette er en fantastisk mulighet for meg, og jeg akter å gripe den med begge hendene. Jeg ser fram til å bli en Manchester United-spiller og jeg er heldig som allerede kjenner så mange av spillerne.

Da kontrakten hans løp ut i sommer ble 29-åringen først koblet til Hull og Stoke i Premier League. I jakten på en ny klubb gikk Owens agentfirma gikk så langt at de sendte rundt en 34-siders pr-brosjyre på spissen, der han ble markedsført som «frisk, oppriktig og pen».

- Jeg må få takke sir Alex for den tiltroen han har vist meg og jeg lover at jeg skal betale tilbake med scoringer og innsats, sier Owen.