- Jeg skal bli best i verden

Det kan se ut som at Anine Sanner Akre (18) tar livet med ro, men hun jobber beinhardt for å nå målet om å bli verdens beste kvinnelige motocrossutøver innen 2007.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den 18 år og en måned gamle jenta fra Lommedalen i Bærum er ikke redd for å sette seg høye mål:

Som gjest i «Midt i smørøyet» på NRK sa hun som 12-åring at hun skulle slå gutta - bare noen måneder etter at hun fikk sin første motorsykkel.

Som 16-åring fire år seinere kjørte hun fra alle gutta under inntakssamlinga til motocrosslinja til NTG i Bærum. Nå er det å «bli proff og beste jente i verden innen 2007» som gjelder.

- Jeg hadde ikke sagt det om jeg ikke hadde ment det. Det er en tøff målsetting, og jeg må jobbe steinhardt for å bli det. Men det ble et naturlig mål å sette seg når jeg begynte å slå gutta og tok innpå de beste jentene i verden, sier Anine til Dagbladet.

- Pionér

For seks år siden satt hun på en motorsykkel for første gang. Før det spilte Anine basket aktivt, og viste ingen interesse for motorsykler. Men så ble pappa Ole-Ludvig (52) anbefalt av en kamerat å prøve motocross. Det skulle visstnok være en hobby som var både morsom og ga god trim.

Allerede etter første turen med pappa hadde både Anine og lillebror Ole-Alexander (12) glemt alle andre sporter. Siden har det vært motor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer