VIL BLI BEST: Skiskyttertalentet Johannes Thingnes Bø sliter med sykdom i sesongstarten, men vil bli Norges best skiskytter innen fire år. Her er han med storebror Tarjei Bø.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
VIL BLI BEST: Skiskyttertalentet Johannes Thingnes Bø sliter med sykdom i sesongstarten, men vil bli Norges best skiskytter innen fire år. Her er han med storebror Tarjei Bø. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

- Jeg skal bli Norges beste skiskytter

Supertalentet Johannes Bø vet når han vil være på topp.

Stem på Klubben i mitt hjerte.

(Dagbladet): Skiskytter Johannes Thingnes Bø (19) ble trippel juniorverdensmester forrige sesong - og skulle yppe seg mot mer etablerte Emil Hegle Svendsen, Ole Einar Bjørndalen og broren Tarjei Bø denne sesongen.

Sykdom har dermed ødelagt planene i høst, men unge Bø ser likevel positivt på tilværelsen som et av Norges største talenter.

Verdenscupen starter om halvannen uke i Østersund.

- Jeg prøver å ikke tenker noe på verdenscupen. Jeg må bare innse at ting tar tid og må bli helt frisk. Jeg ligger fortsatt noen år foran skjema og det er trolig for tidlig for meg å yppe meg mot de aller beste, men målet er å få gå verdenscupstafett for Norge. Nå er hovedmålet junior-VM og å bli helt frisk, sier Bø til Dagbladet.

- Hvor god kunne du vært nå, hvis du var frisk?

- Det er vanskelig å si, men jeg vil jo alltid kjempe mot de beste. Jeg hadde tidlig en målsetting om å være med i verdenscupåpningen i Østersund, men skjønte for en stund siden at det ble alt for tidlig. Jeg er ung, og har mange år foran meg, sier Bø.

- Målet mitt er å være Norges beste skiskytter i 2016. Da er det VM i Holmenkollen og jeg er i en perfekt alder, sier han.

Virus på høydesamling
Etter en stund uten ordentlig trening - har de siste dagene vært positive.

- Formen min er på bedringens vei. Det blir ikke noen konkurranser på meg før jul, og jeg må komme tilbake i ordentlig form. Jeg trener bare rolig, men er positiv, sier Bø rett etter en treningsøkt torsdag formiddag.

Bø junior har i likhet med storbror Tarjei mistet verdifull trening de siste ukene, og går glipp av første halvdel av sesongen.

- Jeg har slitt med virus etter høydesamling i Italia, og hatt problemer siden starten av september. Jeg venter fortsatt på svar på noen prøver, sier Bø.

Moderkubben viktig
Dagbladet snakker med Bø i forbindelse med kampanjen Klubben i mitt hjerte. Tenåringen fra bygda Markane ved Stryn er ikke i tvil om hvilken klubb som betyr mest for ham.

- Markane IL har vært viktig for min utvikling, og det var der karrieren startet. For både meg og Tarjei var klubben avgjørende. Det startet med ei økt i uka, og vi har gått gradene til å trene omtrent hver dag, sier Bø.

- Jeg kommer alltid til å representere Markane. Det er ingen tvil. Jeg vil alltid være trofast mot moderklubben, forteller Bø.

TRE GULL: Johannes Thingnes Bø vant tre gull i junior-VM.             Foto: Ole Kristian Stoltenberg / Scanpix
TRE GULL: Johannes Thingnes Bø vant tre gull i junior-VM. Foto: Ole Kristian Stoltenberg / Scanpix Vis mer