- Jeg skal bli vanvittig god!

Offensiv Kongshavn da RBK avga viktige poeng i gullkampen.

BOMMET Rosenborgs Tobias Mikkelsen bommet på en gedigen mulighet mot Vålerenga.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
BOMMET Rosenborgs Tobias Mikkelsen bommet på en gedigen mulighet mot Vålerenga. Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Det endte 0-0 mellom Rosenborg og Vålerenga i kveldens sjansefattige Tippeliga-kamp på Lerkendal. Det betyr at trønderne mistet muligheten til å sikre seg ytterligere to viktige poeng i gullkampen, mens gjestene fra Oslo fikk en liten opptur etter 1-3-tapet for Start sist runde.

- Det var greit med ett poeng. Vi ble løpende mer etter i andre omgang enn i den første, sier Vålerenga-kaptein Daniel Fredheim Holm til C More etter kampen.

Hvilte nøkkelspillere Rosenborg hvilte landslagsspillerne Nickie Bille Nielsen, Mike Jensen og Christian Gamboa fra start. Det åpnet for John Chibuike, Daniel Berntsen og Jon Inge Høiland i førsteelleveren. Tanken bak trener Per Joar Hansens valg, var å stille med flest mulig friske bein til kampen mot et revansjesugent Vålerenga.

Slik gikk det imidlertid ikke, for publikum ble vitne til en svært sjansefattig første omgang på Lerkendal. Det skyldtes først og fremst et utrolig lavt tempo, hvor kvaliteten fremover på banen var nærmest fullstendig fraværende - fra begge lag.

Forsøkte å ta ansvar Av banens 22 aktører, var det bare Rosenborgs formspiller Chibuike som viste positive takter den første halvdelen. Venstrekanten herjet til gjengjeld med oppasser Joseph Baffo ved flere anledninger, uten at det resulterte i opplagte scoringsmuligheter for verken han eller lagkameratene.

For dem var det ingen av de første 45 minuttene, som forløp i stillhet mellom to jevnspilte lag.

Det hadde Vålerenga størst grunn til å være fornøyde med, ettersom målet før kampstart var å fremstå bedre defensivt enn i 1-3-tapet for Start i forrige runde.

For titteljagende Rosenborgs del, var det derimot mye å rette på i hvilen.

Pangstart Umiddelbart etter at andre halvdel ble sparket i gang, var det tydelig at trener Hansen hadde brukt pausen godt.

Under minuttet var gått da indreløper Berntsen kom rundt på venstresiden og fant kollega Jonas Svensson på bakre stolpe. Sistnevntes gedigne mulighet til å sende de hvite- og sortkledde i føringen, ble imidlertid spolert av VIF-keeper Gudmund Taksdal Kongshavns enorme reaksjonsredning.

- Jeg følte den gikk inn, så det var utrolig deilig å se den gå ut, sier Kongshavn til C More om redningen.

Keeperen spilte nok en god kamp, og var på tærne i samfulle 90 minutter. Det var ikke tilfeldig.

- Jeg har fått beskjed om å bli tøffere og mer offensiv i feltet. Jeg føler jeg fikk vist det i dag, sier Kongshavn, som ikke bekymrer seg over at han har et forbedringspotensial i feltarbeidet.

- Jeg er bare 22 år. Jeg skal bli vanvittig god, slår Kongshavn offensivt fast overfor C More.

Nære scoring 15 minutter seinere var Rosenborg igjen farlig frempå. Kongshavn feilberegnet i den situasjonen en lang gjennombruddspasning totalt, noe som forærte Tobias Mikkelsen et tomt bur. Til sisteskansens store lettelse, var Mikkelsen både udyktig og uheldig da han tuppet ballen like til side for mål.

Stort nærmere kom verken Rosenborg eller Vålerenga scoring. Hjemmelaget forsøkte å sikre seg alle poengene ved å bytte inn nevnte Bille Nielsen og nyervervelsen Pål André Helland mot slutten av kampen, men Kjetil Rekdals menn sto imot presset.

Dermed endte kampen 0-0 og med ett poeng til hvert av lagene. Det jubler sannsynligvis Strømsgodset høyest for, ettersom de kan ta igjen trøndernes tre poeng store forsprang med seier borte mot Lillestrøm på mandag.