Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg skal drepe deg

Sir Alex Ferguson kunne virkelig bli rasende. Det fikk svenske Sven-Göran Eriksson erfare da han var trener for det engelske landslaget.

LAGET NOE SPESIELT SAMMEN: Wayne Rooney var lenge en svært viktig brikke for Sir Alex Fergusons Manchester United. Foto: NTB Scanpix
LAGET NOE SPESIELT SAMMEN: Wayne Rooney var lenge en svært viktig brikke for Sir Alex Fergusons Manchester United. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Sir Alex Ferguson er nesten like beryktet for det ulmende sinnet som han er for å være en serievinner.

Den aldrende skotten har blant annet gitt fotballverden uttrykket «hårføneren». Den tok Ferguson fram hvis han ikke var fornøyd med spillernes prestasjoner.

«Hørføneren» var i realiteten en skyllebøtte så lang og hard at hårene på mottakeren reiste seg som om han eller hun skulle ha brukt en … ja nettopp … hårføner.

Raste

At Ferguson var sint, fikk også Sven-Göran Eriksson oppleve før VM i Tyskland i 2006. Svensken ledet det engelsk landslaget, mens Ferguson var sjef for Manchester United.

FIKK KJEFT: Sven-Göran Eriksson. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet.
FIKK KJEFT: Sven-Göran Eriksson. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet. Vis mer

Wayne Rooney var en av Manchester Uniteds viktigste spillere, men spissen ble skadet seks uker før mesterskapet.

VM hang i en tynn tråd, og Ferguson ville nok helst at stjernespillerne skulle bli hjemme og lade opp til en ny sesong med Manchester United.

Da Rooney likevel ble tatt ut, fyrte skotten seg opp.

I et langt intervju med The Times forteller svensken om en telefon han fikk etter at troppen ble offentliggjort.

NY MIDTBANESCORING: Wayne Rooney scoret fra midtbanen for DC United mot Orlando City. Det er ikke første gang den tidligere Manchester United-stjerna får lykketreff fra den distansen. Video: Strivesport.com Vis mer

Eriksson forteller at Ferguson alltid ringte tidlig på morgenen for å kjefte. Alltid før sju. Så han visste hva som kom da han tok telefonen:

- Han sa aldri hallo eller spurte meg hvordan det gikk, det vare bare: whuurssshhhh (rett på skrikingen), forteller Svennis til The Times.

Svensken fortsetter:

- Han sa: «Jeg skal drepe deg. Du er ferdig». Men jeg representerte England og jeg måtte bare stå for valget. Det var aldri noe poeng da Ferguson ringte. Han bare skrek. Så jeg sa bare «Alex, jeg tar med Rooney. Ha en fin ferie.»

Pensjonist

England røyk ut i kvartfinalen av mesterskapet mot Portugal. Kampen gikk til straffesparkkonkurranse, og der greide det engelske landslaget å bomme på smått utrolige tre av fire straffer.

Cristiano Ronaldo dunket inn det siste og avgjørende straffesparket som sendte Portugal til semifinale.

Wayne Rooney fikk rødt kort i oppgjøret, og det ble en langvarig diskusjon i etterkant etter at lagkamerat på klubblaget, Cristiano Ronaldo, sendte et raskt blunk i retning egen benk da Rooney ble vist det røde kortet.

Sven-Göran Eriksson, som blant annet har vært trener for storklubbene Roma, Lazio, Benfica og Manchester City, endte karrieren med noen år i kinesisk fotball.

Dagbladet møtte svensken i fjor, og da nektet han å bruke ordet pensjonist.

- Jeg har ingen planer eller ønske om å pensjonere meg. Jeg vil gjerne trene et norsk lag. Fordi jeg har troen på norsk fotball, fortalte Svennis til Dagbladet i fjor.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media