IKKE BLÅMANDAG: Supporterne har stått så godt som samlet i kampen for å slippe mandagskamper. Nå er de hørt.
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / SCANPIX
IKKE BLÅMANDAG: Supporterne har stått så godt som samlet i kampen for å slippe mandagskamper. Nå er de hørt. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / SCANPIXVis mer

- Jeg skal drikke i hvert fall en øl ekstra i dag

Supporterne jubler over at mandagskampen dør i 2013.

(Dagbladet): Supporterne jubler etter at TV 2 sikret seg de resterende rettighetene til å vise tippeligafotball fra 2013.

Kanalen skal vise direktesendt kamp på TV 2 Zebra hver fredag, og søndagskamp på TV 2 kl. 19.

Dermed forsvinner den forhatte mandagskampen, som norske supportere har kjempet  og demonstrert mot i lang tid.

- Det er fantastisk at Norsk Toppfotball (NTF) har hørt på oss med tanke på kampdagene fredag, lørdag og søndag. Dette er et langt skritt mot en forutsigbar, langsiktig avvikling av fotballkampene. Jeg er ganske sikker på at våre 37 000 medlemmer kommer til å juble for dette, sier talsmann i Norsk Supporterallianse, Audun Kjelstrup, til Dagbladet.

- Mandagskampen er et onde for stående, syngende supportere. Vi skjønner veldig godt at fredag og mandag er gunstig for mange andre faktorer, men at de falt ned på fredagskamp er over all forventning. Jeg skal drikke i hvert fall en øl ekstra i kveld. Det er bare å rette en stor takk til alle supporterne som har stått på og vist at mandag ikke er en fotballdag, sier Kjelstrup.

Har blitt hørt
Talsmannen mener supporternes innsats har vært direkte medvirkende for at dette kom i havn.

- Signalene fra NTF er at de har hørt på de som går på kamp, og det er gledelig at de har fokus på kampdag i stedet for kortsiktige inntekter fra medieavtalen. 2012 blir fortsatt en litt vanskelig sesong, men da får vi bare stå på og tenke framover, sier supportertalsmannen.

Administrerende direktør i Norsk Toppfotball bekrefter også overfor fotball.no at supporternes mening har blitt hørt.

- Dette er en historisk god avtale for klubbene. Vi har fått bedre betalt enn noengang, produktet og samarbeidspartnerne vil få en bred og god eksponering, og vi har hørt på supporterne når det gjelder kampdager og tidspunkter, sier Røine.

Avlyser demonstrasjoner
Nå avlyser Norsk Supporterallianse markeringer de hadde planlagt allerede denne helga.

- Vi hadde planlagt en del demonstrasjoner førstkommende mandag som vi skal avlyse, sier Audun Kjelstrup.

- Nå skal vi konsentrere oss om å snakke opp den norske fotballen. Norsk fotball er helt unik, og det er et kanonprodukt, sier Audun Kjelstrup, som sier han feirer en halv bursdag i dag.