VIL RETT INN PÅ LAGET: Tertnes-spiller Linn Gossé har ventet i flere sesonger på en plass i landslagstroppen til et stort mesterskap. Nå vil hun imponere i Møbelringen Cup på hjemmebane. Foto: Stian Lysberg Solum, NTB Scanpix
VIL RETT INN PÅ LAGET: Tertnes-spiller Linn Gossé har ventet i flere sesonger på en plass i landslagstroppen til et stort mesterskap. Nå vil hun imponere i Møbelringen Cup på hjemmebane. Foto: Stian Lysberg Solum, NTB ScanpixVis mer

- Jeg skal erstatte en bra dame

Linn Gossé fikk endelig sjansen da forbildet ga seg.

(Dagbladet): Mesterskapsdebutant Linn Gossé (26) vil vise at hun har ventet lenge nok på landslagsplassen.

- Jeg er her for å score mål. Jeg har ventet på dette lenge og skal ikke gi fra meg plassen uten kamp, sier Linn Gossé til Dagbladet.

Goalgetteren fra Tertnes har spilt bra og scoret mange mål i eliteserien de siste åra. Forrige sesong ble hun toppscorer i serien med 127 mål. Nå er hun endelig med i landslagstroppen som reiser til EM i Serbia om to uker.

Først skal det spilles Møbelringen Cup på hjemmebane som starter fredag.

- Dette har jeg drømt om siden jeg var bitte liten. Jeg har hatt lyst veldig lenge, men har på en måte aldri forventet å bli med, sier Gossé.

Styrke i angrep Helt til hun fikk telefon fra landslagssjef Thorir Hergersson trodde Tertnes-spilleren at hun måtte se et nytt stort mesterskap fra tv-kroken.

- Jeg forventet faktisk aldri å få bli med i landslagstroppen og til EM. Jeg forberedte meg på det verste og hadde ikke godfølelsen. Heldigvis fikk jeg sjansen. Jeg vet jeg kan bidra med mitt, spesielt framover på banen. Angrepsspillet er min styrke og jeg lover å kontre inn mål hvis jeg får sjansen, sier Gossé.

Kantspilleren er én av mange spillere i troppen som har vært innom Stabæk, og Gossé spilte flere sesonger i Bærum-klubben før hun reiste til Bergen. Likevel trives hun så godt på vestlandet at Tertnes er blitt klubben som står hennes hjerte nærmest.

- Jeg må si at det er Tertnes. Jeg har vært her så lenge nå. Fire fantastiske år, og jeg trives veldig godt. Det er tøft å ikke si Stabæk, for jeg hadde det veldig fint der også. Stabæk har jobbet knallhardt med de yngre og derfor er det så mange tidligere Stabæk-jenter her i dag, sier Gossé.

Både Linn Jørum Sulland, Karoline Dyhre Breivang, Karoline Næss, Silje Solberg og Stine Bredal Oftedal spiller eller har spilt i Stabæk.

Overtar for Kari Mette - Jeg spilte ti år i klubben, blant annet med Sulland og Karo (Dyhre Breivang). Stabæk satset hardt på unge jenter, og det vises i landslagstroppen i dag. Nå gleder jeg meg til å spille med og mot verdens beste spillere, sier Gossé.

Flere rutinerte spillere er ikke med siden forrige mesterskap, og blant annet Larvik-vingen Kari Mette Johansen har gitt seg. Nå ser Gossé fram mot å få sjansen.

- Jeg skal erstatte en bra dame både på og utenfor banen. Kari Mette har vært et forbilde for meg på mange måter. Det er store sko å fylle, men jeg håper jeg klarer å fylle de litt, iallfall, sier hun.

Norge møter Sverige, Danmark og Frankrike i Møbelringen Cup. Norge spiller sin første kamp mot Danmark fredag.