Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg skal få opp stemningen i Bergen

Brækhus før kveldens boksekamp.

VIL AVSLUTTE MED ET SMELL: Cecilia Brækhus skal gjøre sitt beste for å få opp stemningen i Bergen, når hun i kveld møter Jennifer Retzke i bokseringen i Falconer Hall i København. 
Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
VIL AVSLUTTE MED ET SMELL: Cecilia Brækhus skal gjøre sitt beste for å få opp stemningen i Bergen, når hun i kveld møter Jennifer Retzke i bokseringen i Falconer Hall i København. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer

KØBENHAVN (Dagbladet): Bergensere er engasjert, og siden Brann rykket ned på onsdag har mange vært både lei seg og skuffa.

Men en annen bergenser som gjør det bedre enn noen gang er Cecilia Brækhus, som i kveld igjen skal forsvare sine fire verdensmesterbelter, denne gangen mot tyske Jennifer Retzke i Falconer Hall i København.

- Stemningen er vel ikke helt på topp i Bergen, så jeg får gå en kjempegod kamp for å få den opp, sier Brækhus til Dagbladet.

- Det var virkelig ikke noe moro at Brann rykket ned.

- Skal du prøve å få fotballsupporterne til å engasjere seg for boksing i stedet?

- De burde absolutt engasjere seg for boksing også, men vi må få Brann fram og opp igjen, så de må fortsette å støtte Brann, både i gode og veldig tunge tider. Det er plass til både boksing og fotball i Bergen.

Engasjerte Akkurat som fotballaget har Brækhus fått merke engasjementet fra bergenserne.

- Man vet jo at bokseinteressen er der i Norge, vi har en verdensmester, og vi har flere unggutter på vei oppover. Bergensere er veldig engasjerte. Jeg merker det veldig godt, og jeg får alltid støtte fra dem, nesten uansett hva jeg gjør. Det som er bra er at støtten alltid er der, og når du først har bergenserne i ryggen, så er de der uansett, sier hun.

Og det mener hun, så hun er sikker på at bergenserne fortsatt kommer til å støtte Brann.

- De kommer til å være der. Men de trenger å få litt igjen for det, så nå må Brann ta tak.

Storfavoritt Og i kveld er det Brækhus som må vise seg fra sin beste side, i ringen mot Retzke.

Mens den norske bokseren har vunnet alle sine 26 proffkamper har den tyske bokseren vunnet 15 av sine 17 kamper, en kamp har endt uavgjort, og hun har tapt én.

- Jeg er i en helt annen liga enn henne, jeg er en bedre bokser, og jeg ønsker å avslutte kampen tidlig, sier Brækhus.

Den tyske bokseren er også selvsikker, og sier hun har sin egen plan.

- Jeg skal la henne tro at hun kan avslutte kampen tidlig, men jeg velger å snu på det, og jeg tror det er jeg som kommer til å avslutte kampen, sier Retzke til Dagbladet.

• Kveldens boksestevne sendes i sin helhet på Viasats pay-per-view-plattform. Proffdebuten til Kai Robin Havnaa og kampen til Alexander Hagen går direkte på Viasat 4 fra kl. 21. Cecila Brækhus sin VM-kamp, samt junior-VM-kampen til Tim-Robin Lihaug, vises bak betalingsløsningen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media