- Jeg skal gå igjen

Det første intervjuet med Dagfinn Enerly siden nakkeskaden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SUNNAAS SYKEHUS (Dagbladet): For første gang forteller Dagfinn (33) og Mona Enerly (28) hvordan de har opplevd tida etter den alvorlige nakkeskaden han pådro seg i siste serierunde i fjor.

Dagbladet har møtt dem på Sunnaas sykehus, hvor Fredrikstad-kapteinen har vært til rehabilitering siden 7. desember.


- Nå merker jeg at det går rette veien. Det går tregt, men vi må ta tida til hjelp. Og det jeg vil, det pleier jeg å få til, sier Dagfinn i dagens utgave av Dagbladet.

Framgang

Dagfinn og Mona velger å fortelle sin historie nå, fordi Dagfinn i tida framover kommer til å bevege seg oftere ut i det offentlige rom. Siden tirsdag i forrige uke har han begynt å bruke elektrisk rullestol. Fortsatt har han liten bevegelse fra halsen og ned, men enkelte muskler lar seg styre mer og mer.

Det kan ta to år, det kan ta ti år - men den store framtidsdrømmen for familien er å se Dagfinn gå igjen.

- Jeg prøver å tenke på at jeg ikke skal se etter bedring dag for dag. Det er ikke lett. Men uke for uke ser man forskjell. Og så lenge det er framgang, klager jeg ikke, sier 33-åringen.

Løfter hånda

<strong><b>SITT FØRSTE INTERVJU:</strong></b> Dagfinn Enerly forteller i Dagbladets papirutgave i dag om tida etter fallet i siste serierunde, og om framtida. Foto: JON TERJE PEDERSEN
SITT FØRSTE INTERVJU: Dagfinn Enerly forteller i Dagbladets papirutgave i dag om tida etter fallet i siste serierunde, og om framtida. Foto: JON TERJE PEDERSEN Vis mer

Venstrehånda kan han løfte nesten helt opp til ansiktet, og med den kan han også styre den elektriske rullestolen selv. Han har begynt å løfte vekter, og klarer flere repetisjoner med den ene hånda. Høyrehånda kan han også bevege, og med trening vil bevegeligheten øke. Foreløpig er det ingen bevegelse i beina.

Dagfinn er seg selv lik, og alle som kjenner ham vet at det innebærer mye latter og fleip. Men i bunnen ligger alvoret som rammer inn fjorårets serieavslutning i Kristiansand.

• Les resten av reportasjen og se de første bildene av Dagfinn Enerly i Dagbladets papirutgave i dag.

• Send inn din hilsen til Dagfinn og Mona Enerly!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer