- Jeg skal ha revansje

John Arne Riise føler han har noe å hevne når Norge møter Luxembourg onsdag.

ECHTERNACH (Dagbladet.no): Hvis du sier Hellas og Kreta til Liverpool-backen, så tenker han ikke på sol, sommer eller hvitmalte murvillaer.

Riise blir i stedet mørk i blikket med tanke på landskampen Norge tapte 0-1 for grekerne i februar. Riise vasset rundt i gjørma uten å overbevise.

Derfor lover 22-åringen at han skal gi alt når Norge skal vinne EM-kvaliken om to dager.

- Det var spesielle forhold der nede, men for meg personlig var jeg alt for dårlig, sier Riise som får sin 22. landskamp.

- Jeg skal ha revansje. Jeg skal vise meg fra en bedre side nå.

Tar kritikk

Riise er landslaget skøyer når Steffen Iversen (skadd) og John Carew (suspendert) ikke er med i troppen. Men fotballen tar han ytterst alvorlig.

- Jeg tar kritikk, både når jeg spiller bra og når jeg spiller dårlig, sier Riise til Dagbladet.no.

Den vonde foten som har ført til at han har stått over balløvelser de siste dagene, skal ikke hindre oppreisningen han synes både landslaget og han sjøl fortjener.

- Jeg hadde en ikke-dag på jobben mot Hellas. Det er sånn som skjer.

- Du frykter ikke at du skal bli anspent nå?

- Hehe, den feilen har jeg gått i før, jeg har blitt overivrig. Jeg har ingenting å bevise, jeg skal bare være mye bedre enn sist.

Håper på Berg

Det meste tyder på at Riise får spille, men det kan bli som venstreback. Hvis Nils Johan Semb velger et reint 4-3-3-system, er det ikke plass til en flankespiller på midtbanen.

- Jeg spiller der jeg får spille, og jeg gir 110 prosent. Jeg er klar, sier Riise.

Fortsetter Riise å plukke landskamper i samme fart kan han nå 100 landskamper når han runder 30 år, Henning Berg har flest av dagens spillere med 93 og har sikte på Thorbjørn Svendsens 109 matcher.

- Jeg har ikke tenkt på hvor mange kamper jeg skal spille. Det er utrolig hyggelig hvis jeg kan få spille i ti år på landslaget. Jeg håper Henning (Berg) tar rekorden, sier Riise.

(Dagbladet.no)

FORBEREDER SEG:</B> John Arne Riise, Trond Andersen og Tommy Svindal Larsen under mandagens trening.