LOVER HERJING: Petter Solberg skal ha med seg Edvald Boasson Hagen i rallybilen til helga. Foto: EPA/Scanpix
LOVER HERJING: Petter Solberg skal ha med seg Edvald Boasson Hagen i rallybilen til helga. Foto: EPA/ScanpixVis mer

- Jeg skal herje skikkelig med Edvald

Petter Solberg innfrir løftet til syklisten.


Bilfrelste Edvald Boasson Hagen (24) får drømmen oppfylt når sykkelfan Petter Solberg (37) tar med proffsyklisten på «shakedown» i rallybilen lørdag.

Løftet fra sommerens Tour de France innfris på Norges Varemesse på Lillestrøm tidlig lørdag ettermiddag.

I Solbergs privateide rallybil skal Boasson Hagen for første gang noensinne få en smak av ekstreme hestekrefter og rallymoro.

- Jeg skal sørge for å herje skikkelig med ham. Det skal bli spennende å møte Edvald og prate med ham. Det han har gjort på sykkelsetet hittil har imponert meg stort, sier Petter Solberg til NTB.

SEIEREN: Edvald Boasson Hagen vant sjette etappe i Tour de France foran Thor Hushovd (t.h.). Dermed får han rallyturen Solberg lovet ham dersom han vant minst én etappe. Edvald vant to.
Foto: Stian Lysberg Solum, Scanpix
SEIEREN: Edvald Boasson Hagen vant sjette etappe i Tour de France foran Thor Hushovd (t.h.). Dermed får han rallyturen Solberg lovet ham dersom han vant minst én etappe. Edvald vant to. Foto: Stian Lysberg Solum, Scanpix Vis mer

Rallystjernen lovet å ta Boasson Hagen med på rallytur dersom den unge sykkelstjernen vant minst en etappe i sommerens Tour de France. Sky-proffen tok imot tilbudet med to etappeseirer og to annenplasser.

- Jeg gleder meg stort til dette. Det er en drøm som går i oppfyllelse å få bli med en av verdens beste sjåfører i rallybilen, sier Edvald Boasson Hagen til NTB.

2003-verdensmester Solberg er trekkplaster for en av sine sponsorer på varemessen. For Boasson Hagen passer det perfekt at rallyferden skjer på Lillestrøm; et av kandidatstedene til Norges søknad om sykkel-VM i 2016.

(NTB)