- Jeg skal holde med Rosenborg i Europa League

Martin Andresen er overrasket over all kritikken.

FØLER SEG MISFORSTÅTT: Martin Andresen føler det er blitt en sannhet blant folk at han bare syntes det var negativt om Rosenborg hadde avansert til Champions League. - Jeg var ambivalent, sier VIF-treneren til Dagbladet. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
FØLER SEG MISFORSTÅTT: Martin Andresen føler det er blitt en sannhet blant folk at han bare syntes det var negativt om Rosenborg hadde avansert til Champions League. - Jeg var ambivalent, sier VIF-treneren til Dagbladet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

||| VALLE (Dagbladet): Martin Andresens manglende støtte til Rosenborg foran returoppgjøret mot FC København har vært ukas fotballsnakkis i Norge.

VIF-treneren påpekte at de rundt 100 millionene trønderne ville innkassere gjennom et gruppespill i Champions League ikke ville være positivt for konkurransesituasjonen i Tippeligaen. Reaksjonene lot ikke vente på seg - og et overveldende flertall mente tilsynelatende at Andresen var på villspor.

I dag, etter at Rosenborg er slått ut av mesterligaen og må nøye seg med spill i Europa League, var det ingen sjampanjefeiring på Valle.

Ambivalent
Andresen føler det han opprinnelig sa er blitt tatt ut av sin sammenheng. 

- Jeg var ambivalent i forhold til den kampen. Det er veldig rart at noen er uenig med meg når jeg sier det er masse positivt med at RBK går videre, men også noe negativt. Jeg skjønner ikke at det går an å være uenig i det. Det står jeg fortsatt ved, sier Andresen til Dagbladet.

Og utdyper:

- Jeg har nevnt flere positive ting med et RBK-avansement også: Det er bra for rankingen, bra for anseelsen til Tippeligaen, bra med tanke på at det tilfører penger til norsk fotball, bra for klubbene som med bedre anseelse får bedre betalt for spillerne sine og bra for landslaget fordi spillerne får trent på høyeste nivå. Men så er det også noe negativt med det, og det var det jeg påpekte. Og det kan jeg ikke skjønne at det går an å være uenig i, gjentar VIF-treneren.

Overrasket over klasseforskjell
Han fulgte kampen foran skjermen i går, og satt igjen med det samme inntrykket som de fleste andre, Nils Arne Eggen inkludert: At det beste laget - FC København - gikk videre.

- Det var en veldig morsom kamp å se på, utrolig åpen og med mye sjanser. Og så vant det beste laget til slutt. Totalt sett var det fortjent at de gikk videre.

- Overrasket over den store forskjellen på lagene i går?

- Ja, det var veldig stor forskjell. Jeg så den første kampen også, og da syntes jeg ikke FCK imponerte i det hele tatt. Men det gjorde de i denne kampen, sier Andresen.

Nå må Rosenborg ta til takke med gruppespill i Europa League, som økonomisk ikke er i nærheten av å være så innbringende som Champions League. Trolig får trønderne rundt 20 millioner kroner for deltakelsen, som kan vokse om de skulle avansere fra gruppa.

- Kommer du til å holde med Rosenborg der?

- I Europa League holder jeg med Rosenborg. Det er kjempefint at de får seks kamper der, og bra for norsk fotball om de gjør det bra. Brann har kommet seg videre fra gruppespillet (i 2007, den gang det het UEFA-cupen), og Rosenborg tapte vel mot Fiorentina (i 16-delsfinalen), sier Andresen.

Har fått mye støtte
Selv om VIF-treneren har fått mye motbør utad, både i pressen og Fotball-Norge, røper han at det også har sivet inn en hel del støtte.

På spørsmål om han har fått mange reaksjoner fra folk som er enige med ham svarer han med et kort «ja».

- Føler du at du sa det mange mente?

- Ja, svarer Andresen igjen.

I serien ligger laget hans på andreplass, ni poeng bak Rosenborg. Gjennom hele sesongen har VIF-treneren stresset at det blir for tøft å ta igjen Rosenborg. Og han har ikke fått fornyet tro av det som skjedde i Parken i går.

- De har ikke tapt i serien ennå, og vært veldig solide. Da de slo Molde såpass overbevisende tok jeg av meg hatten. Jeg var imponert over at de klarte det, vanligvis har de slitt når de har vært i Champions League-modus. Men jeg har veldig tro på at RBK kan vippes ned fra tronen. Vi nærmer oss, og ønsker å kjempe med dem. I år er det nok for langt fram, sier Andresen.

IMPONERT OVER FCK: Andresen er overrasket over at det var så stor forskjell på FC København og Rosenborg i går. Her setter Sölvi Ottesen inn vinnermålet for danskene. Foto: EPA/Jens Nørgaard Larsen
IMPONERT OVER FCK: Andresen er overrasket over at det var så stor forskjell på FC København og Rosenborg i går. Her setter Sölvi Ottesen inn vinnermålet for danskene. Foto: EPA/Jens Nørgaard Larsen Vis mer