VIL IKKE VÆRE NEGATIV EKSPERT: Steffen Iversen bytter ut fotballkarrieren med ekspertrollen kommende sesong - og har klare tanker om hva slags ekspert han ønsker å være. Foto : Bjørn Langsem/DAGBLADET.
VIL IKKE VÆRE NEGATIV EKSPERT: Steffen Iversen bytter ut fotballkarrieren med ekspertrollen kommende sesong - og har klare tanker om hva slags ekspert han ønsker å være. Foto : Bjørn Langsem/DAGBLADET.Vis mer

- Jeg skal i hvert fall ikke være som Lars Bohinen

Iversen med stikk til TV 2-eksperten.

(Dagbladet): Steffen Iversen har spilt sin siste tippeligakamp, men blir å finne i en ny rolle som fotballekspert på TV neste sesong.

36-åringen har takket ja til C More - som har sikret seg rettighetene til Tippeligaen fra 2013 og 2016.

I et intervju med Adresseavisen i dag snakker han om hvordan han ønsker å framstå som ekspert. Og forbildet er definitivt ikke Lars Bohinen i TV 2.

- Jeg skal i hvert fall ikke være som Lars Bohinen, og være mest mulig negativ hele tiden. Jeg skal være meg selv, og si det jeg mener. Jeg har alltid hatt meninger om fotball, men ikke hatt behov for å lufte dem hele tiden, sier Iversen til avisa.

Bohinen: - Lever fint med dette
Bohinen kjenner seg ikke igjen i kritikken fra RBK-spissen.

- Nei, overhodet ikke. Absolutt ikke, sier han til Dagbladet.

- Jeg skjønner ikke helt hvor dette kommer fra. I fotballens verden er det slik at du er nødt til å kritisere når du mener det er nødvendig. Det er mye følelser, og folk fyrer seg opp, men jeg har alltid sagt det jeg mener. Og jeg er positiv til tingene jeg faktisk mener er positive. Den balansen er man nødt til å ha, ellers går man på akkord med seg selv.

Bohinen er spent på om Iversen blir en TV-ekspert som bare vil fokusere på det positive.

- I så fall må han gjerne gjøre det, men det gir ikke noe riktig bilde. Det blir opp til ham.

KJENNER SEG IKKE IGJEN: Lars Bohinen føler seg ikke truffet av kritikken fra Iversen. 
Foto GRØNNING/TORBJØRN Dagbladet
KJENNER SEG IKKE IGJEN: Lars Bohinen føler seg ikke truffet av kritikken fra Iversen. Foto GRØNNING/TORBJØRN Dagbladet Vis mer

- Har du fått lignende tilbakemeldinger tidligere?

- De siste tilbakemeldingene jeg har fått, har vært positive. Så lenge min arbeidsgiver synes jeg gjør en OK jobb, lever jeg fint med at Steffen har et annet inntrykk.

- Har du uttalt deg ufint om Iversen i det siste?

- Nei, jeg har alltid hatt et godt forhold til Steffen. Jeg har vært kritisk til Rosenborg, men det er en stund siden jeg jobbet med norsk fotball. I så fall skal han ha god hukommelse, sier Bohinen.

Enklere å legge opp
Steffen Iversen røper til Adresseavisen at han har bekymret seg over å ikke ha noe å gjøre etter karrieren. Det var mye av grunnen til at han valgte å komme hjem igjen til Norge og Rosenborg foran denne sesongen, fordi det er her han har kontakter og muligheter.

- Jeg snakket med C More for første gang for flere måneder siden, og de har hele tiden vært veldig ivrige på å få meg med på laget. Det gjorde det enklere å legge opp. Nå har jeg i første omgang skrevet kontrakt for et år, så jeg får muligheten til å kjenne litt på om dette er noe jeg synes er artig å holde på med. Det vet jeg jo ikke før jeg har prøvd, sier han.