- Jeg skal ikke bare bli proff, jeg skal bli best av proffene

Sondre Holst Enger (19) etter sensasjonell VM-bronse i dag.

BRONSEGUTT: Sondre Holst Enger (t.h.)med bronsemedaljen etter U23-rittet i sykkel-VM. Til venstre vinneren Matej Mohoric fra Slovenia. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
BRONSEGUTT: Sondre Holst Enger (t.h.)med bronsemedaljen etter U23-rittet i sykkel-VM. Til venstre vinneren Matej Mohoric fra Slovenia. Foto: Cornelius Poppe / NTB ScanpixVis mer

FIRENZE (Dagbladet): Sondre Holst Enger vant spurten i hovedfeltet, og syklet inn til bronse i U23-rittet i sykkel-VM i dag.

Slovenske Matej Mohoric vant foran sør-afrikanske Louis Meintjes, men noen sekunder bak kom hovedfeltet og der var altså den norske 19-åringen raskest av alle.

- Jeg er veldig fornøyd for å ta denne bronsemedaljen. Det er kanskje det beste løpet i karrieren min. Jeg hadde trodd på det på forhånd. Man skal ha trua på seg sjøl. Det kunne ha gått helt til topps, men jeg er fornøyd med bronsen. Det hadde vært sjukt kult å ha trøya, men jeg er veldig fornøyd med bronsen i denne løypa, sier Holst Enger til Dagbladet.

Første siden 1997 Bronsemedaljen er Norges første medalje på en U23-fellesstart i VM siden Kurt Asle Arvesen ble verdensmester i 1997. Verken Thor Hushovd eller Edvald Boasson Hagen klarte noen gang å bli U23-verdensmester på fellesstart.

Hushovd ble riktignok U23-verdensmester på tempo i 1998.

TV2-ekspert Johan Kaggestad hyller Team Plussbank-rytteren etter dagens prestasjon.

- Det er stort. Han hadde nok mer enn nok med å henge med, men han brukte potensialet sitt utmerket. Han satt godt med og viste hvor god han er god til å spurte. Dette henger veldig høyt. Husk at det er 16 år siden forrige medalje, sier Kaggestad til Dagbladet.

- Proff neste år Og sykkelguruen er ikke i tvil om at Sondre Holst Enger kommer til å bli proffrytter. Mest sannsynlig allerede neste år.

- Han har et navn der ute allerede. Jeg tror han blir proff neste år. Det sier sitt at de franske kommentatoren snakket om han under sine Tour de France-sendinger i sommer, sier Kaggestad.

19-åringen  mener selv det handler om et tidsspørsmål:

- Det er bare et tidsspørsmål før jeg blir proff, men jeg skal ikke bare bli proff, jeg skal bli best av de proffe også. Det er målet, sier han.