Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Richie Porte om BMC-framtida:

- Jeg skal ikke lyve; det er litt stressende

Snakket om usikkerheten etter tredjeplass.

INNFRIDDE: Richie Porte (til høyre) tok tredjeplassen i Romandiet, men måtte innrømme etterpå at han er bekymret over den uavklarte situasjonen rundt BMC Racing Team. FOTO: / AFP PHOTO / Fabrice COFFRINI
INNFRIDDE: Richie Porte (til høyre) tok tredjeplassen i Romandiet, men måtte innrømme etterpå at han er bekymret over den uavklarte situasjonen rundt BMC Racing Team. FOTO: / AFP PHOTO / Fabrice COFFRINI Vis mer

(procycling.no): Primoz Roglic vant rittet, foran det svært lovende Sky-talentet Egan Bernal - før Richie Porte kompletterte podiet med en forventet podieplassering under Tour de Romandie.

Les flere sykkelnyheter hos procycling.no!

Med Rohan Dennis også inne på topp 10-lista, kunne et prøvet BMC Racing-mannskap si seg fornøyde med innsatsen under den siste finpusset foran Giro d’Italia.

I Italia er det Dennis som forsvarer lagets ære, i en oppstilling som også har plass til eventyrlystne kort i Alessandro De Marchi, Loïc Vliegen og Jurgen Roelandts.

Porte får Tejay Van Garderen ved sin side under Tour de France fem uker senere.

Porte: - Nå må det skje noe

Mai måned blir fort skjebnesvanger for BMC Racing. Den opprinnelige fristen for å hente inn en hovedsponsor etter bortgangen til Andy Rihs er blitt forskjøvet et par uker.

En effekt man godt kan lete etter i sesongens første treukersritt, er oppofrende innsats fra lagets potensielt kontraktsløse ryttere fram mot 2019-sesongen.

Les også: Vrien sponsorjakt - Van Avermaet kan forsvinne

Etter tredjeplassen i Romandiet, var også Porte åpen på at den uavklarte situasjonen er vanskelig å forholde seg til:

- Jeg skal ikke lyve; det er litt stressende. Vi sykler hele året og det er ledelsens oppgave å finne en sponsor foran den kommende sesongen. Det hadde vært trist om BMC Racing skulle forsvinne. Det er et fantastisk lag og jeg har hatt noen veldig gode år her. Nå må det skje noe, sier Porte i et intervju med cyclingnews.com.

Holdt fokus på syklingen

Han krasjet ut av fjorårets Tour de France, men har vist både som løytnant i Team Sky og som kaptein i BMC Racing at han er en mann å satse på i det største etapperittene.

Derfor er det ikke Porte, Van Garderen, Greg Van Avermaet og Dennis som trenger å bekymre seg mest om de mørke, finansielle skyene - men rytterne som har sin hovedoppgave med å gjøre andre ryttere gode.

Det vil garantert finnes interesse for Porte der ute, selv om han selv beskriver kontakten med manageren sin som sporadisk.

- Har du mottatt tilbud fra andre lag? ble han spurt i etterkant av den avsluttende etappen i Romandiet.

- For å være helt ærlig, så er jeg ikke sikker. Du er nødt til å spørre manageren min, Andrew McQuaid. Jeg har ikke hatt noe særlig kontakt med ham denne uka. Han har latt meg fokusere på rittet, men jeg krysser fingerne for at BMC Racing også fortsetter neste år. Det smerter mye at vi mistet Andy Rihs forrige uke. Dette laget var hans lidenskap og vi ønsker å fortsette det han startet, sier Porte til de frammøtte journalistene.

Rihs døde i forrige uke etter lengre tid sykdomsleie. Den sveitsiske milliardæren var eier av BMC Bikes, og har tidligere eid det skandaleombruste Phonak-laget.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media