Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg skal ikke nekte for at det har vært problemer

Casillas innrømmer rift med Ronaldo. Og kjæresten får skylda.

DÅRLIG LIKT?: Ifølge spansk presse har det dannet seg to tydelige klikker i Real Madrid-garderoben: Én som støtter Ronaldo, og én som støtter Casillas.  (AP Photo/Alvaro Barrientos)
DÅRLIG LIKT?: Ifølge spansk presse har det dannet seg to tydelige klikker i Real Madrid-garderoben: Én som støtter Ronaldo, og én som støtter Casillas. (AP Photo/Alvaro Barrientos) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Real Madrid- stjernene Cristiano Ronaldo (25) og Iker Casillas (29) har havnet i tottene på hverandre.

Årsaken er kjæresten til Casillas, tv-journalisten Sara Carbonero (26). Røverhistorie eller fakta?

Det påståtte bråket brettes i alle fall ut i et voldsomt omfang i Spania. Og historien inneholder sensasjonelle ingredienser:

Iker Casillas er veterankeeperen som ble verdensmester med Spania i sommer.

Cristiano Ronaldo er playboyen mange rangerer som verdens beste fotballspiller.

Sara Carbonero er tv-journalisten som fulgte det spanske landslaget i Sør-Afrika. Hun er også kjæresten til Casillas.

Egoistisk
Det hele skal ha eksplodert da Carbonero i et tv-program 20. september stemplet Ronaldo som «egoistisk» og «selvopptatt».

Uttalelsen ble angivelig tatt ille opp av portugiseren som kom fra Manchester United til Real Madrid i 2009. Han sendte en tekstmelding
til Casillas — der han lot det skinne igjennom at han bare hadde forakt for påstanden.

Svaret fra Casillas var at kjæresten står fritt til å mene hva hun vil som journalist. Men meldingen bidro ikke til å roe Ronaldo. Etter hvert skal frontene i garderoben ha blitt ytterligere skjerpet.

- Jeg skal ikke nekte for at det har vært problemer i garderoben. Min konflikt med Cristiano ble diskutert og håndtert. Real Madrid er viktigere enn Cristiano og Iker. Sånn har det vært før, sånn er det nå, og sånn vil det alltid være, siteres Casillas på i den Barcelona-baserte avisa El Mundo Deportivo.

Grupperinger
Det hindrer likevel ikke toneangivende sportsaviser som AS, Marca og Sport å meske seg i bruduljene.

Casillas frykter å miste posisjonen som kaptein, heter det. Derfor har han alliert seg med tungvektere som Xabi Alonso, Sergio Ramos og Alvaro Arbeloa. Omkvedet i denne klikken er at Ronaldo bare er opptatt av sitt eget image. Portugiseren på sin side omgås lagkameratene Pepe, Marcelo, Angel Di Maria og Gonzalo Higuain.

Spansk presse mener å ha sett at disse jubler ekstra hver gang Ronaldo scorer. Blant aktørene i den andre klikken er jubelen mer behersket.

Trenger friheter
Det er ingen hemmelighet at Ronaldo trenger friheter for å lykkes på banen. Han signaliserer med hele seg at han er spilleren som skal
avslutte angrepene. Så langt denne sesongen har han scoret 17 mål i Primera Division. Det samme har Lionel Messi.

At Casillas uttalte at «Messi er den beste spilleren i verden» blir tolket som et drypp i den påståtte feiden. Foreløpig er ingenting blitt benektet på Real Madrids hjemmeside.

I en samtale med spanske journalister i går — tre dager før kampen mot Sevilla søndag — hevdet Angel Di Maria at det er harmoni i troppen. Barcelona ligger to poeng foran Real Madrid etter 15 serierunder. Med 5-0-seieren i El Clásico 29. november, og interne Real-uroligheter, har stjernene fra Camp Nou også et psykisk overtak.

PEKES UT SOM KONFLIKTENS KJERNE: Kjæresten til Iker Casillas, Sara Carbonero,  kalte Ronaldo egoistisisk og selvopptatt i et talkshow. Foto: (AP Photo/Martin Meissner)
PEKES UT SOM KONFLIKTENS KJERNE: Kjæresten til Iker Casillas, Sara Carbonero, kalte Ronaldo egoistisisk og selvopptatt i et talkshow. Foto: (AP Photo/Martin Meissner) Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!