VIP: Alt handler om å gjøre sponsorene fornøyde og promotere de sleske, skamløse forretningsmennene i dress, med null fotballinteresse, skriver innleggsforfatteren, som ikke vil være å se midt blant Isberget (Tromsøs supportere) søndag. 
 Foto: Rune Stoltz Bertinussen / Scanpix
VIP: Alt handler om å gjøre sponsorene fornøyde og promotere de sleske, skamløse forretningsmennene i dress, med null fotballinteresse, skriver innleggsforfatteren, som ikke vil være å se midt blant Isberget (Tromsøs supportere) søndag. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / ScanpixVis mer

Jeg skal ikke på cupfinalen

Alt handler om å gjøre sponsorene fornøyde og promotere de sleske, skamløse forretningsmennene i dress, med null fotballinteresse.

JEG ELSKER fotball. Jeg elsker Tromsø. Men jeg skal fortsatt ikke på cupfinalen på søndag.

Fordi verken fotballforbundet eller Tromsø IL finner plass til meg og pappa blant de 25 572 setene som Ullevaal stadion rommer. Tromsø har et tilskuersnitt på 4500 mennesker. La oss gå ut ifra dette tallet, selv om det ikke er realistisk i forhold til hvor mange som vil få med seg akkurat cupfinalen.

Tromsøs kvote var på 7500 billetter. De med sesongkort og kvartfinalebilletter har til sammen fått rundt 2500 billetter. I tillegg fikk supporterklubben Isberget 330 billetter og 500 ble lagt ut til åpent salg. Rundt 3400 billetter har altså gått til supporterne, mens resten er til samarbeidspartnere, sponsorer, spillere, styret, støtteapparat, gjester og frivillige. Altså ca. 4000 billetter.

JEG GREMMES. Billettfordelingen til Fotballforbundet og Tromsø er elendig, og de er ikke interessert i å glede lagets supportere på noen måte. Alt handler om å gjøre sponsorene fornøyde og promotere de sleske, skamløse forretningsmennene i dress, med null fotballinteresse, som hever millionlønn og lever bedre enn nordmenn generelt.

Jeg og faren min søkte om fire billetter hos Tromsø, og fire billetter hos fotballforbundet. Vi fikk ingen. Jeg bor i Telemark, men har tatt med meg kjærligheten for verdens nordligste toppfotballklubb hit sørover fordi jeg tidligere bodde i kjære Tromsø. Jeg har ikke mulighet til å heve sesongkort, og hadde heller ikke mulighet til å overvære kvartfinalen, slik at jeg fikk billettrettigheter til cupfinalen.

TOTALT DELTE vel fotballforbundet ut ca. 13 000 billetter til Hødd og Tromsø. Det er ikke engang 13 000 Hødd- og Tromsø-supportere her til lands! Og i hvert fall ikke til å fylle kapasiteten til Ullevaal stadion. Likevel får ikke alle supportere som er interesserte billett. Er det virkelig ikke plass til meg og faren min på stadion blant 25 000 andre, to ihuga Tromsø-supportere som ikke går glipp av en eneste kamp på TV - og som selvfølgelig drar til Tromsø hvert eneste år for å få med oss hjemmekamper, og en rekke bortekamper her sørpå, for å få med oss vårt kjære fotballag som vi elsker så høyt?

Følg oss på Twitter

Fotballforbundet hadde 12 000 billetter igjen etter fordelingen mellom finalelagene. Det er så jævlig ekkelt å lese totaloversikten over billettfordelingen. Sett bort fra finalelagsbillettene, er den kategorien med høyest billettantall «NFFs Samarbeidspartnere.» Ja - herunder går de sleske forretningsmennene jeg tidligere snakket om. Den nest største kategorien er «Ullevaal Business Class,» mens 1500 billetter er holdt av til tillitsvalgte og ansatte på alle plan i NFF. Også disse kan beskrives som sleske menn og damer med null fotballinteresse, hvorav de fleste bare har skaffet seg jobb i en såpass stor organisasjon for å pynte på CV-en.

SIST TROMSØ var i cupfinale, var jeg ett år gammel. Jeg er 17 år, og har aldri opplevd laget mitt i en finale eller i kamp om edelt metall. Hvem vet, kanskje er det 15, 40 eller 60 år til neste gang Tromsø er i en finale? Jeg er også Liverpoolsupporter, de siste åra heller ikke et lag som er så finalevante, og om de først kommer til en finale, er det rimelig umulig å få tak i billetter.

Jeg ser på hver Tromsø- og Liverpoolkamp. Jeg bruker uendelig mange timer hver eneste uke på å følge, oppdatere og diskutere hver eneste bevegelse i favorittklubbene mine, kanskje mer enn en gjennomsnittlig fotballinteressert er jeg til og med, men ikke faen om det er mulig å få litt igjen for det. Blant 25 000 seter, er det ikke mulig å finne to små seter til meg og pappa. Jeg ler.

«Jeg ser på hver Tromsø- og Liverpoolkamp. Jeg bruker uendelig mange timer hver eneste uke på å følge, oppdatere og diskutere hver eneste bevegelse i favorittklubbene mine. Blant 25 000 seter, er det ikke mulig å finne to små seter til meg og pappa», skriver Espen Sandvangen.
«Jeg ser på hver Tromsø- og Liverpoolkamp. Jeg bruker uendelig mange timer hver eneste uke på å følge, oppdatere og diskutere hver eneste bevegelse i favorittklubbene mine. Blant 25 000 seter, er det ikke mulig å finne to små seter til meg og pappa», skriver Espen Sandvangen. Vis mer

SER JEG ETT eneste ledig sete på Ullevaal stadion den kalde novemberdagen cupfinalen går, skal jeg heise Fotballforbundet høyt opp i en flaggstang og pisse på dere fra en lift. Jeg skal sitte foran TV-en min i stua her på Rjukan og le av dere, mens dere sitter der i tjukke boblejakker, gir faen i det som skjer på banen, og bare tenker på hvordan dere skal tjene mer penger og bli mer vellykket enn dere allerede er.