- Jeg skal ikke se bra ut, jeg skal gå fort på ski

Heidi og Martine er tremenninger, bestevenninner, konkurrenter - og framtida for norsk langrenn.

SOM SØSKEN: Martine Ek Hagen og Heidi Weng er tremenninger, men like tette som søstre. Heidi vant skandinavisk cup i langrenn i fjor, Martine tok den samme cupen i år. Foto: Anders Skjerdingstad
SOM SØSKEN: Martine Ek Hagen og Heidi Weng er tremenninger, men like tette som søstre. Heidi vant skandinavisk cup i langrenn i fjor, Martine tok den samme cupen i år. Foto: Anders Skjerdingstad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FALUN (Dagbladet): Martine Ek Hagen ser dagens lys for første gang 4. april i 1991. Drøyt tre måneder senere, 20. juli 1991, kommer Heidi Weng til verden.

Jentene har felles oldeforeldre, hvilket gjør dem til tremenninger, og det må ha vært gode gener de fikk med seg. I hvert fall i den grad man anser god utholdenhetskapasitet som en god egenskap, og det gjør man jo gjerne i langrenn.

Begge vokste opp i Ytre Enebakk, begge var og er særdeles ivrige langrennsløpere — og nå er begge i Falun for å gå verdenscupfinalen i langrenn. For Norge, sammen med Marit Bjørgen, Therese Johaug og de andre stjernene.

Alltid sammen I går møtte Dagbladet begge på utøverhotellet — for å finne ut litt mer om hvem de er, jentene som kan være Norges største stjerner under et eventuelt OL på hjemmebane i 2022.

- Hvordan er forholdet mellom dere? Er dere bestevenner eller erkerivaler?

- Jeg vil si vi er gode lagvenninner. Sånn har det alltid vært. Sportslig sett har Heidi alltid vært et lite steg foran meg, sier Martine, og fortsetter:

- Vi var egentlig alltid sammen i oppveksten, vi gikk i samme klasse, og gikk sammen til og fra skolen. Og så har vi stort sett tilbragt alle ferier sammen, sommer som vinter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer