Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg skal innrømme at det har vært beintøft

Flatlands mammaperm har vært alt annet enn normal.

MAMMACOMEBACK: Ann Kristin Aafedt Flatland (30) ble mamma til Anne så seint som i april i fjor, men går likevel for en individuell medalje i årets VM i skiskyting. Foto: Pål Marius Tingve
MAMMACOMEBACK: Ann Kristin Aafedt Flatland (30) ble mamma til Anne så seint som i april i fjor, men går likevel for en individuell medalje i årets VM i skiskyting. Foto: Pål Marius Tingve Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BEITOSTØLEN (Dagbladet): En måned etter at de andre skiskytterne gikk i VM i Ruhpolding i fjor, ble Ann Kristin Aafedt Flatland mamma for første gang.

Men selv om 30-åringen og ektemann Kristian Brekken ble foreldre til Anne i april i fjor, betydde ikke det at skiskytterkarrieren var over.

Går for medalje
Flatland begynte nemlig opptreningen mot verdenstoppen nærmest umiddelbart etter fødselen. OL i Sotsji er det store målet, men årets VM, som starter neste uke, er blitt et delmål.

- Når jeg stiller til start og er tatt ut og skal gå sprint, så er målet å kjempe om medalje, sier Vik-jenta, som har én verdenscupseier, til Dagbladet under skiskytternes VM-pressetreff på Beitostølen i ettermiddag.

Flatland gikk renn i IBU-cupen før jul, og etter nyttår har hun vist imponerende bra form i verdenscupen, blant annet ved å ta en 6. plass og gå en superetappe da de norske jentene vant stafetten i Ruhpolding.

Hun innrømmer imidlertid at veien tilbake har vært tøff.

- Jeg hadde ikke trodd at jeg skulle være så fort tilbake. Jeg hadde egentlig sett for meg å prestere i verdenscupen først i Holmenkollen (i begynnelsen av mars). Jeg skal innrømme at det har vært beintøft. Jeg har ikke akkurat hatt en normal mammaperm, sier hun til Dagbladet.

Droppet mammatips
En annen skiskytter, Liv-Grethe Skjelbreid-Poiree, tok fire VM-gull året etter at hun ble mamma, men Flatland har ikke spurt den tidligere dronningen om mammatips.

- Nei, jeg har ikke det. Det har vært greit å finne min egen vei. Jeg tror ingen graviditet, svangerskap eller unge er like, så jeg har villet finne min rolle med ungen min selv. Egentlig er jeg glad jeg ikke har snakket med noen, for da hadde det blitt litt sånn «hun gjorde sånn og hun gjorde sånn», og det kunne blitt stressende.

- Hvordan løser du og mannen din foreldreoppgavene ved siden av skiskyttersatsingen?

- Det har egentlig gått veldig greit. Vi bytter på å stå opp om natta, og deler på alt av de tinga. Ammingen har jeg sluttet med siden det ikke var mer melk, sier hun og ler.

Flatland har hatt med seg mannen og babyen på de fleste konkurransene så langt, og hun får også selskap av dem under VM i Nove Mesto.

- De blir med til VM og blir i fem dager. Jeg vet ikke helt hvordan vi skal bo ennå, men jeg har fått beskjed om at de kan bo sammen med gjengen, eller i hvert fall i nærheten av oss, sier hun.

STORFAVORITT: Tora Berger sier hun er i omtrent samme form som før VM i fjor. Da ble hun VM-dronning. Foto: Thomas Winje Øijord / NTB Scanpix
STORFAVORITT: Tora Berger sier hun er i omtrent samme form som før VM i fjor. Da ble hun VM-dronning. Foto: Thomas Winje Øijord / NTB Scanpix Vis mer

30-åringen skal i utgangspunktet gå tre distanser under VM:

Mix-stafetten, sammen med Tora Berger, Emil Hegle Svendsen og Tarjei Bø, samt sprinten og jaktstarten.

Berger i superslag
Alle de norske VM-skiskytterne bortsett fra Ole Einar Bjørndalen, som trener i høyden i Mellom-Europa, stilte på dagens pressetreff på Beitostølen.

De siste årene har det vært knyttet største forventninger til gutta, men i år er damelaget, med Tora Berger i spissen, enda større medaljefavoritter enn gutta.

Berger ble VM-dronning i Ruhpolding i fjor, og 31-åringen har store forhåpninger også i år.

- Ting har fungert veldig bra. I år har jeg hatt mer fokus på den totale verdenscupen, mens jeg tidligere har jeg hatt mer fokus inn mot VM, og å kunne være i form der. Likevel føler jeg meg i ganske lik form som jeg gjorde før VM i fjor, sier Berger til Dagbladet.

Lesja-jenta leder den totale verdenscupen soleklart før VM, men tror «kollapsen» på sprinten i Anterselva, der hun bommet tre ganger, kan brukes til noe positivt.

- Med tanke på å skjerpe seg er det ikke negativt. Hvis alt hadde gått på skinner fram til VM hadde ikke det bare vært bra det heller. Nå kan jeg jobbe og være mer skjerpa, sier Berger til Dagbladet.

• VM i Nove Mesto starter med mix-stafett torsdag neste uke.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!