- Jeg skal kjøre kvaliken gjennom

Hareide tilbakeviser ultimatum.

BISLETT STADION (Dagbladet.no): De aller første spørsmålene Åge Hareide fikk etter dagens landslagstrening dreide seg selvfølgelig om ultimatumet han ifølge VG ga spillerne før Uruguay-kampen.


- Hvis jeg får det samme svaret fra spillerne igjen mot Uruguay, da må jeg tenke meg godt om, hvorfor jeg holder på med dette, om det er noe poeng i å fortsette som landslagssjef. Og det er riktig og viktig at jeg gjør det før VM-kvaliken starter i høst, sa Hareide.

Men når han blir bedt om å utdype forandrer landslagssjefen en del på den historien, for å trekke seg blir aldri aktuelt, uansett utfall på onsdag.


- Det var ikke snakk om noe ultimatum som gjelder min stilling, det dreier seg mer om et ultimatum til spillerne om å prestere, sier Hareide.

Tap mot Uruguay betyr altså overhodet ikke ny landslagssjef, men det er noen spillere som fort kan leve farlig, uten at Hareide vil gå inn på hvem som bør føle seg truffet.


- Jeg skal kjøre kvaliken gjennom. Men vi må være klare på at de som ikke virkelig forsøker, de får ingen ny mulighet, sier Hareide, og legger til at det kan være for sent med riset bak speilet når VM-kvaliken er i gang.

- Dette går på spillerne, de må vise at de vil være med, eller så får de ikke være med, sier landslagssjefen.


Dagbladet.no kommer med mer fra dagens trening på Bislett Stadion.

KLAR MELDING TIL GRUPPA: Åge Hareide tar ansvar for at det har gått dårlig i det siste, men avviser nå at det er aktuelt å vurdere egen stilling uansett utfall mot Uruguay. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX
KLAR MELDING TIL GRUPPA: Åge Hareide tar ansvar for at det har gått dårlig i det siste, men avviser nå at det er aktuelt å vurdere egen stilling uansett utfall mot Uruguay. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX Vis mer
- Jeg skal kjøre kvaliken gjennom